Tento koláčik som uvidela v jednej knihe. Neostalo to len pri pohľade naň a urobila som dobre. Sladká chuť je dokonale vyvážená kyslosťou višní. Odporúčam, mňamka!
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 pohár (asi 350 g) |
|
1 bal |
|
200 ml |
|
200 g |
|
3 ks |
|
3 lyžice |
|
Na ozdobenie: | |
125 ml |
|
1/2 hrnčeka |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Tortovú formu (priemer 24 cm) vystelieme až po okraj lístkovým cestom (môžete použiť aj nízku formu na pečenie s priemerom 26 cm, koláčik bude nižší ale rovnako chutný). Višne necháme odkvapkať a rovnomerne ich rozložíme na cesto. Niekoľko višní si odložíme na ozdobenie.
- 2
V miske zmiešame kyslú smotanu s práškovým cukrom, pridáme žĺtky a nakoniec primiešame múku. Vznikne nám hladká plnka, ktorou rovnomerne zalejeme višne. Takto pripravený koláčik pečieme v predohriatej rúre pri 180°C približne 30 minút.
- 3
Medzitým vyšľaháme sladkú smotanu na hustú šľahačku.
- 4
Upečený, vychladnutý koláč ozdobíme šľahačkou (môžeme použiť cukrárske vrecko), posypeme nasekanými orechami, nastrúhanou čokoládou a dozdobíme zvyšnými višňami.
- 5
Dobrú chuť!
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu