Lahodný višňovo-smotanový koláč

monty469 - fotkamonty469, 14. januára 2016
Lahodný višňovo-smotanový koláč
Foto: monty469

Tento koláčik som uvidela v jednej knihe. Neostalo to len pri pohľade naň a urobila som dobre. Sladká chuť je dokonale vyvážená kyslosťou višní. Odporúčam, mňamka!

10
porcií
15 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

1 pohár (asi 350 g)
1 bal
200 ml
200 g
3 ks
3 lyžice
Na ozdobenie:
125 ml
1/2 hrnčeka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tortovú formu (priemer 24 cm) vystelieme až po okraj lístkovým cestom (môžete použiť aj nízku formu na pečenie s priemerom 26 cm, koláčik bude nižší ale rovnako chutný). Višne necháme odkvapkať a rovnomerne ich rozložíme na cesto. Niekoľko višní si odložíme na ozdobenie.

  2. 2

    V miske zmiešame kyslú smotanu s práškovým cukrom, pridáme žĺtky a nakoniec primiešame múku. Vznikne nám hladká plnka, ktorou rovnomerne zalejeme višne. Takto pripravený koláčik pečieme v predohriatej rúre pri 180°C približne 30 minút.

  3. 3

    Medzitým vyšľaháme sladkú smotanu na hustú šľahačku.

  4. 4

    Upečený, vychladnutý koláč ozdobíme šľahačkou (môžeme použiť cukrárske vrecko), posypeme nasekanými orechami, nastrúhanou čokoládou a dozdobíme zvyšnými višňami.

  5. 5

    Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

37 komentárov k receptu
Skor je smutne, ze tvojou jedinou zalubou je zneprijemnovat ludom zivot. Komentare sluzia ku komentovaniu receptov a nie natahovat sa s takymi blbcami ako si ty, takze pouvazuj nad sebou. Ako sa hovori, mudrejsi odchadza - maj sa.

Pridaj komentár k receptu: