Foto: olinecka
Tento koláč som urobila pre moju dcéru Olinku, ktorá príde z Nemecka.
príprava
na 190 °C
Suroviny
Cesto: | |
6 |
|
150 g |
|
6 PL |
|
150 g |
|
1kopcovita PL |
|
0,5 bal. |
|
Plnka č. 1: | |
250 ml |
|
|
|
Plnka č. 2: | |
0,4 dcl |
|
4 PL |
|
1 |
|
200 g (alebo Hera) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Vajcia, cukor vyšľahame do penista pridáme vodu, kakao a nakoniec múku s práškom do pečiva. Dáme na plech vystlany papierom na pečenie boky vymastime maslom, vysypeme múkou. Pečieme na 190 stupňov 15-20 minút.
- 2
Šľahačku si uvaríme deň predtým s čokoladou a dáme do chladničky najlepšie cez noc.
- 3
Korpus upravíme boky okrajeme a rozdelíme ho pozdlž na rovnaké dve časti. Z mlieka, cukru a zlatého klasu uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Maslo vymiešame do hladka a potom vmiešame vychladnutý puding.
- 4
Korpus potrieme polovicou plnky v capucine namáčame piškoty, ktoré poukladáme na plnku. Šľahačku si vymiešame a potrieme piškóty. Preložíme druhú polovicu korpusu a natrieme zbytkom plnky.
- 5
Rezy polejeme bielou čokoládovou polevou, dáme schladiť do chladničky. Pokrájame na rezy. Dnes som upiekla viac, čakám dcéru z Nemecka.
- 2
Capucino je dostat hotové alebo je na jeho prípravu špec. recept? Šľahačka sa má vyšľahať do tuha alebo len zamiešať, ako píšeš Ty.
Ďakujem za odpoveď a recept ukladám do KK.