Ľadová káva

receptka963 - bez fotkyreceptka963, 17. júna 2014

musela som to vyskúšať :D ano ludia,je to ztej novej reklamy ... kávu milujem ,ale v teple mi nechutí horúca varená káva,a aj ked Zobraziť celý popismusela som to vyskúšať :D ano ludia,je to ztej novej reklamy ... kávu milujem ,ale v teple mi nechutí horúca varená káva,a aj ked som uz všelijakých kaviarnach vyskúšala ladové kávičky,nechutili mi ,ale toto mi zachutilo :) je to osviežujúce

1
porcia
3 minút
príprava

Suroviny

1 lyžička
200 ml
2 lyžičky
2 kocky
trocha




Postup

  1. 1

    pridáme lad do pohárika

    Ľadová káva - obrázok 1
  2. 2

    potom mlieko,kávu,cukor trocha škorice

    Ľadová káva - obrázok 2
  3. 3

    pretrepeme .. dobre sa to premieša a vznikne aj pena

    Ľadová káva - obrázok 3

Diskusia k receptu

jozka2
takato ladova kava je vynikajuci napitok v letnych horucavach,velmi vynikajuca je aj ak sa vymiesa inst.kava s cukrom a 1-2 Pl horucej vody na penu a zaleje pepsikolou,moze sa pridat aj lad,toto som obdivovala este v 68 v Juhoslavii az som sa to naucila robit,nic nezaskodi ak sa pride aj trosku rumu,zvyrazni sa chut,skus vyskusat.
svedka
skorica len zabija chut kavy a to ani nie je kava-ta instantna zmes.To sa ani nemoze nazyvat ladovou kavou :( Prepac,ocenujem tvoju snahu.Ale ja milujem kavu a stale sa vela o nej ucim...ked vidim toto,az mi je do placu.Nic proti tebe...
receptka963
píšem len trocha škorice.
citis ju len velmi malinko ,a kazdy si ju urobi jak chce ,napr. ja milujem všetko co je škoricové takže ja mam rada ked ju aspon trocha citim :)
aj ja milujem kávu no mozem piť len instantnú ,zalievanu vobec,kedze mam problemy zo žalúdkom ,ale chápem tvoj koment a dakujem :)
jozka2
ked sa nemylim,skoricou sa posypuje aj slahackova ciapocka na znamej viedenskej kave,aspon som ju tam takto poprasenu skoricou pila.
svedka
to sa mylis,v spravnej kaviarni ti nikdy nemiesaju skoricu s kavou.Som z fachu :) Viedenska sa maximalne zdobi listkom maty.
jozka2
ked ti pisem,ze tam bola so skoricou tak skoricou,ale figel je v rom ,ze kava prichadza do styku so slahackou a nie s kavou a nepila som ju tam len raz a podavali ju tak aj v malinkej restauracii blizko opera,kde na stenach su same obrazy vsetkych panovnikov,nepride mi na rozum momentalne ako sa vola,dokonca mi ju robil aj moj kmotor ktory ma svoju restauraciu na Slovensku,za sociku posobil 3 roky vo Viedni.
jozka2
prepac,ze skorica prichadza do styku so slahackou a nie s kavou lebo je len troche a na vrchu na ciapocke.-blizko opera-y-
jozka2
nemozem normalne pisat to je hrozne zase mi to pomenilo na -e- nie troch-e=troch-u
jozka2
este svedka,aby sme sa nedostavali do rozporov ,ked ako tvrdis si znalec,ja viem iba tolko,ze povodna viedenska kava bola iba z 2 ingred.velmi silne expresso naliate vo vyssom pohari asi do 1/3 a zbytok do vrchu by mala byt velmi kvalitna slahacka,ludia si ale chute prisposobovali a preto sa posypuje praskovym kakaom,skoricou,alebo mata ako hovoris,ja som s matou navrchu slahacky nestretla,ale ta tiez prichadza do styku len so slahackou a nie s kavou,myslim si,aby nenarusila chut kavy,ak sa mylim tak ma oprav na to je ta varecha tu aby sme ziskavali skusenosti inych.
jozka2
svedka,prepac,ale aby sme tu kavu dotiahli do konca,nedalo mi pokoja tak som sa sla pozriet na vied.kavu,tak vraj ta so skoricou sa vola special,vied.kava ma viacej variantov,robi sa aj s vyslahanym zltkom s cukrom a zalieva sa silnou expresso,alebo 2x prevarenou v jezve,ale tam sa uz pridava aj vanil.strukatd.
svedka
@jozka2 vdaka,ale najlepsie by som to vysvetlila asi takto:ano ,delime sa tu o skusenosti,ale uz ked raz nieco ma byt nejak urobene,tak to tak treba robit.Pre mna je to to iste,ako ked napriklad niekto da nazov receptu Prava svieckova -a v recepte vari bravcove a mysli,ze nazov svieckova je kvoli omacke.Ale to je jedno.Ludia vedia skazit vsetko,aj kvalitnu kavu roznymi popraskami ci topingami.
1x svedka
svedka
Do Viedenskej ide Epresso Lungo + 10g slahacky-pohar so stopkou.
jozka2
vdaka to som nevedela,hlavne,ze sme sa z toho vyviedli a upresnili.Mas pravdu s tymi nazvami niekedy je to tu pomfiderne a z komicky na zasmiatie,vdaka budem vediet ako si ju urobit,prajem prije,ny den.
fazia
Bola výborná aj v roku 2015 :-D aj s trochou škorice.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia