Foto: reddwarf
Môj vlastný recept na najlepšiu ľadovú kávu. Toto je zrýchlená verzia - vhodné ak máte malo času alebo potrebujete urobiť väčšie množstvo.
1
porcia
porcia
10 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Do vysokej nádoby (napríklad od tyčového mixéra) vlejeme horúcu vodu a pridáme 2 lyžičky instantnej kávy. Kto chce môže použiť aj espresso.
-
2
Pridáme zmrzlinu. Môžete použiť aj karamelovú, či ovocnú. Najviac sa mi však osvedčila čokoládová.
-
3
Tyčovým mixérom všetko rozmixujeme kým nevznikne jemná zmes. V prípade potreby je možné doliať trochu studenej vody.
-
4
Do pohára s ľadom nalejeme vzniknutú zmes až po okraj. Môžeme jemne ozdobiť škoricou, kakaom alebo grankom. Pridáme lyžičku alebo hrubú "Jumbo" slamku.
Diskusia k receptu