Foto: patrick
Recept na tento koláč mám po svojej babke a musím povedať že v jednoduchosti je krása mne osobne veľmi chutí :-)
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
4 |
|
300 g |
|
10 lyžíc horúci odvar z kávy |
|
200 g |
|
1/2 |
|
100 g |
|
Plnka: | |
1/4 l |
|
50 g |
|
200 g |
|
200 g |
|
1 |
|
1 |
|
40 g |
|
Postup
-
1
Žĺtky s cukrom a kávou dobre vyšľaháme. Múku zmiešame s práškom do pečiva a orechmi a vmiešame do cesta. Na koniec jemne vmiešame tuhý sneh z bielkov.
- 2
Plech si vystelieme papierom na pečenie a korpus pečieme zhruba 20-25 minút na 180 stupňov. Či je upečený skontrolujeme pre istotu špáratkom alebo špajdľou.
- 3
Na plnku si najskôr z mlieka, múky a vanilkového cukru uvaríme hustú kašu ktorú necháme vychladnúť
- 4
Zvlášť vymiešame maslo s cukrom a žĺtkom, ku ktorím postupne po častiach pridávame vychladnutú kašu. Miešame kým nám nevznikne hladký krém.
- 5
Plnku natrieme na vychladnutý korpus a vrch posypeme orechmi.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu