Kysnutý závin

Autor receptu: janka154

Suroviny

Postup

  1. Orechovú i makovú plnku pripravíme tak ,že pomleté orechy alebo mak zmiešame s cukrom zalejeme horúcim mliekom a necháme spariť .Potom premiešame pridáme citrónovú alebo pomarančovú kôru a necháme vychladnúť . Z vlažného mliek a cukru a droždia si pripravíme kvások ktorý necháme vykysnúť .Do misy dáme všetky suroviny ,pridáme kvások a cesto dobre vypracujeme ,až sa oddeľuje od misy .Prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste podkysnuť .Potom cesto rozdelíme na dve časti .Každú časť rozvaľkáme ,natrieme rovnomerne plnkou a stočíme .Opatrne uložíme na vymastený plech , potrieme vajíčkom a popicháme vidličkou aby závin pri pečeni nepopraskal a pečieme vo vyhriatej rure .