Foto: melbea
Tento koláčik je veľmi chutný a makučký, z uvedených surovín vám vyjdú 4 koláče. Vždy sa po ňom len tak zapráši. Ak náhodou zostane, Zobraziť celý popisTento koláčik je veľmi chutný a makučký, z uvedených surovín vám vyjdú 4 koláče. Vždy sa po ňom len tak zapráši. Ak náhodou zostane, vydrží makučký niekoľko dní.
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Do misky dáme polohrubú múku, do stredu urobíme jamku, rozmrvíme kvasnice a zalejeme teplým osladeným mliekom. Počkáme, kým sa vytvorí kvások. Potom pridáme zvyšné mlieko, štipku soli, tuhý sneh z bielkov a olej a zamiesime cesto. Necháme ho vykysnúť.
-
2
Kým nám cesto kysne, pripravíme si puding. Mlieko s cukrom privedieme do varu, vlejeme čokoládové pudingy rozmiešané v troche mlieka a uvaríme hustý puding. Ešte do horúceho pudingu postupne zamiešame 1 Heru. Necháme vychladnúť, občas premiešame.
-
3
Vykysnuté cesto rozdelíme na 8 rovnakých bochníkov. Zoberieme jeden bochník a rozvaľkáme ho, potrieme pudingom a zatočíme ako na závin. To isté urobíme aj s ďalším bochníkom.
-
4
Obidva záviny potom spolu spletieme ako vianočku. Preložíme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme žĺtkom s trochou mlieka a upečieme. Tento postup zopakujeme aj so zvyšnými bochníkmi cesta.
-
5
Upečený závin pocukrujeme, krájame až po vychladnutí. Dobrú chuť!
Diskusia k receptu