Foto: lenkapav
Moj prvy kvaskovy :)
Postup
-
1
Vymiesame muku s vodou a nechame pol hodinu oddychovat. Potom pridame kvasok, sol a zemiaky a vymiesime nelepive cesto.
-
2
Prelozime do naolejovanej misy a nechame ca. 45 min. oddychovat.
-
3
Po 45 min. cesto priblizne 2-3x natiahneme a prelozime. Tento postup zopakujeme 2x.
- 4
Cesto rozdelime na dve polovice, vytvarujeme bochniky a sup s nimi do pomucenej osatky. Nechame ca. 2-3 hodiny kysnut.
- 5
Chlieb vyklopime na plech, ziletkou urobime zarezy a dame piect do vopred vyhriatej rury. Na dne rury mam plech, do ktoreho som hned po vlozeni plechu s chlebmi vyliala 150 ml vody. Piekla som na 250°C 15 min, potom 30 min. na 210°C. Po upeceni prelozime na mriezku a nechame vychladnut.
- 6
Chuti vyborne. Urcite to nie je moj posledny kvaskovy chlieb:) Foto rezu:
- 4
@luss44 , foto rezu je uz pridane. Ked som recept pridavala, este chlebik chladol, nemohla som ho nakrojit. To bolo tazke a dlhe cakanie :)
@jozka2 , veru, konecne sme si tu nasli miestecko, kde rastu. Tohto roku ich bolo u nas vela, aj na rozdavanie ;)
Ďakujem za recept.
pokus o pridanie fotky
Dobry den.nechavate cely cas len na linke a nedavate kysnut do chladnicky?