Kvásková drevorubačská bageta fotorecept

siisa - fotkasiisa, 11. marca 2017
Kvásková drevorubačská bageta (fotorecept)
Foto: siisa

Tieto bagety máme veľmi radi. Bežne ich dostať kúpiť v supermarketoch ako je Tesco a Kaufland. Ponúkam Vám recept, ako si ich môžete upiecť Zobraziť celý popisTieto bagety máme veľmi radi. Bežne ich dostať kúpiť v supermarketoch ako je Tesco a Kaufland. Ponúkam Vám recept, ako si ich môžete upiecť aj doma a to trošku iným netradičným spôsobom.

Suroviny

500 ml
250 ml
400 ml
2 PL
6 PL
1,5 ČL




Postup

  1. 1

    Prvý deň večer si urobíme cesto. Múku som merala na hrnčeky s objemom 250 ml. Do misy si dáme 500 ml pšeničnej chlebovej múky T650 , 250 ml ražnej celozrnnej múky a 400 ml vlažnej vody. Riadne varechou premiešame, misu uzavrieme a necháme do rána pri izbovej teplote.

  2. 2

    Ráno cesto preložíme do misy od robota a pridáme k nemu 2PL ražného kvásku.

    Kvásková drevorubačská bageta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme 3 PL pšeničnej chlebovej múky a miešame pomocou robota. Po 10 minútach pridáme opäť 3 PL pšeničnej chlebovej múky. Miešame až kým sa nám cesto neoddeľuje od misy. Ak je cesto veľmi riedke, pridáme ešte múku podľa potreby. Cesto sa musí zachytávať na hák. Potom pridáme soľ, aj semiačka. Ja som dala slnečnicové, sezamové a ľanové. Miesime už len aby sa nám soľ premiešala. Preložíme do uzatváracej nádoby.

    Kvásková drevorubačská bageta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nádobu uzavrieme a necháme 6 - 7 hodím odpočívať pri izbovej teplote. Ja som nechala 6 hodín, lebo môj kvások vykysne už po 6 hodinách.

    Kvásková drevorubačská bageta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    A takto to vyzerá po 6 hodinách.

    Kvásková drevorubačská bageta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Potom cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, rozdelíme na polovicu. Každú vytvarujeme do tvaru bagety asi tak, že rukou roztľapkáme na obdĺžnik a ten zvinieme ako roládu a dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Cesto je redšie a rozlezie sa vám na tom plechu. Vôbec sa nemusíte báť, v rúre krásne narastie do výšky.

    Kvásková drevorubačská bageta (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Práve teraz si dáte rozohriať rúru na 250 °C a pokiaľ sa rozohreje necháte bagety postáť. Ak chcete mať bagety nadýchanejšie a ešte okatejšie, nechajte ich aj hodinu. Keď je rúra rozohriata, vložíme plech s bagetami, zatvoríme rúru, stiahneme rúru na 200 °C a pečieme 25 - 30 minút. Záleží ako chcete chrumkavé. Pečieme bez zápary. Takto vyzerajú v reze. Kôrka je chrumkavá a striedka je mäkučká a nadýchaná. Chuť je neopísateľná.

    Kvásková drevorubačská bageta (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

haji
Jsou to bagety - krasavice a určo výborné, jsi šikulka, milá @Siisa , díky za receptík!
1x siisa
kimlo
Tak toto je pre mňa výzva, tieto bagety si kupujem... 5*
1x siisa
staja
Jednoducho krásne a vydarené, si šikulka. Určite vyskúšam.
1x siisa
jack
Vyšli ti fantasticky milá Siisa.Hneď si ich ukladám.U mňa za 5*.
marienka44
Sú nadherné, ukážkové. Rozmýšľam nad založením žitného kvásku, ale pohodlné by bolo dostať ho hotový podľa kváskovej mapy. Bývaš ďaleko? :-)
1x siisa
nyja
@Siisa , tvoje bagety sú nádhera, paráda!!! Senzačný recept, idem do toho. Práve som robila podobné s dlhočiznou autolýzou ale iba s droždím. Toto bude bomba! :-D Vďaka, krásnu nedeľu, @Siisa
1x siisa
siisa
@Haji , ďakujem veľmi pekne:) tak výhoda bagety je, že si užiješ viac tej kôrky, tú má asi každý rád :)
@Terinka55 , tak to si píš, že áno...oplatí sa ti aj presťahovať :D
@Arnilka , ďakujem za nahliadnutie a pochvalu :)
@Kimlo , ja okrem týchto bagiet nekupujem z kvasnicami nič. Týmto sa nedá odolať. Ale keď je čas, pečiem s kváskom.
@Staja , ďakujem veľmi pekne....veľmi ma potešíš ak vyskúšaš :)
@Mitzy , ďakujem :) veru poznám veľa ľudí čo im chutia :)
@Jack , ďakujem veľmi pekne :) robievam ich klasicky, ale toto...to sa zjedlo na posedenie. Ani nemôže podať informáciu, že aké sú na druhý deň :)
@Chica114 , ďakujem ti zlatíčko, od teba komentárik vždy poteší :)
@Marienka44 , ďakujem veľmi pekne za pochvalu. Tak kvások sa dá poslať aj poštou usušený. Nemusíš podľa mapy.
@Nyja , ďakujem veľmi pekne za pochvalu :) aj tu sa dá praktizovať dlhá autolýza, kvalite to len prospeje. Budú len lepšie. Toto bol môj prvý pokus a určite budem vylepšovať :)
@Afataga , ďakujem :) len sa tak po nich zaprášilo, holub by išiel zbytočne:) aaaaale tak zasa niečo by sa našlo !
@Monty496 , boli vynikajúce, oplatí sa vyskúšať :) s cestom sa mi zle robilo, zalepená som bola až za ušami, preto som tú časť s o stáčaním ani nefotila, lebo stále si umývať ruky ma teda vôbec nebavilo. Nech sa ti vydaria :)
@Kapucinka , ďakujem veľmi pekne :) ja viem , že si šikuľka

gabusa
Vyzerajú nádherné určite vyskúšam a hádam budú také ako tvoje , aj 5 * je málo .
1x siisa
siisa
@Gitusa77 (19.3.2017 21:56)

Ďakujem :) Tiež ich máme radi, teší ma, že vyskúšaš :) Nech sa vydaria .
gitusa77
Siisa ďakujem! Bagety sú perfektné! Urobila som jednu chybu, že som ich prikryla utierkou, tým nie sú až také chrumkavé! Ale chuťovo super!
Pridala som 1PL špaldovej mmúky grahamovej a semienka slnečnica, ľan, sezam, chia. Určite budem piecť aj naďalej! Kváskovaniu zdar!


2x siisa a ywett
bubaya
Navrhujem aspoň raz týždenne robiť burzu najžiadanejších výtvorov.!!!!!!! nie len tu slintať nad fotkami.
1x siisa
siisa
@Gitusa77 (23.3.2017 21:25)

Wooow, máš ich parádne ! Si zlatá, že prídeš a pridáš foto, ako sa ti podarili, veľmi si ma potešila. Ďakujem ! Želám veeeľa ďalších úspechov ♡
siisa
@Bubaya (24.3.2017 22:45)

Hehe, tiež by som bola za taký návrh ! Ďakujem za nahliadnutie milá @Bubaya :)
zuzanka1367
Milá @siisa ,bagety upečené, voňajú aj vyzerajú nádherne. Cesto som rozdelila na tri časti, zrolovala som ich, ale pre istotu som ich aj skrútila, aby sa veľmi nerozliali, nechala som ich kysnúť 90 minút, piekli sa asi 5 minút na 250 stupňoch, potom som znížila teplotu. Na spodok rúry som chrstla trochu horúcej vody. Nemôžem byť v kuchyni, lebo by som si spálila jazyk :) po nakrojení poinformujem o chuti, ale verím, že bude skvelá. Vďaka za Tvoje výborné kváskujúce recepty, si šikovné dievča :D


siisa
@Zuzanka1367 (5.4.2017 13:51)

No teda Zuzi, tie ale sú ! Krásne sa ti vydarili. Veľmi si ma potešila, že si ich vyskúšala, a že vidím to tvoje dielo.♡ Ďakujem ti veľmi pekne ♡ Super nápad s tým stočením, zafixuje sa tým cesto, presne ako píšeš. Som zvedavá ako ti budú chutiť. Ja už iné ani nepečiem.
zuzanka1367
Tak som tu ako som sľúbila. Sú výborné, presne ako som očakávala, kôrka chrumkavá, striedka machová....@siiska určite ich budem piecť často a recept všetkým, ktorí sa chystali vyskúšať odporúčam, pochutnáte si. Srdečná vďaka!


2x siisa a ywett
siisa
@Zuzanka1367 (5.4.2017 20:09)

Parádne sú ! Vidím, že sa oplatí nechať dlhšie podkysnúť :) Kráááása, si šikovná Zuzi. Ďakujem za foto a želám mnoho úspechov s kváskovaním :)
siisa
@Ywett (5.4.2017 21:12)

Táto pochvala určite patrí Zuzke, za jej nádherné bagety a ja ti ďakujem za ňu a aj za nahliadnutie môjho receptu :) Pekný večer :)
1x ywett
ywett
@Siisa (5.4.2017 21:44)

Myslela som všetky bagety ktoré spravili dievčatá a aj tvoje, recept sa mi veľmi páči ;-) Pekný večer aj tebe, teda už dobrú noc :-)
1x siisa
monty469
Prave vytiahnute z rury. Noo, vyzeraju dobre po vychladnuti pridam foto v reze. Sice som trochu zmenila kysnutie tak uvidim. Povodne som ich mala piect uz vcera, cize vcera rano som do cesta zamiesala kvasok, malo kysnut cca.5- 6 hod., ale mne kyslo vonku 3 hod. potom mi do toho nieco prislo , tak som cesto supla do chladnicky a az dnes rano som ho vybrala, vytvarovala bagety a aj skrutila ako @Zuzanka , kyslo to 90min. a tak som ich supla do rury 5min. piekla so zaparou a potom cca.30min. na 200°C. Nuz uvidim po prekrojeni co za zazrak z toho bude :-))


1x siisa
jack
@Monty469 (31.10.2017 09:04)

Jééj.To si pripravila pre nás?Si zlatá;-)Veľmi pekne sa ti vydarili❤
1x siisa
siisa
@Monty469 (31.10.2017 11:25)

Krása, krása a ešte raz krása ! Vážne fantastické, hotové majstrovské dielko milá @Monty. Ale toto sa dalo čakať, že ty na to kváskové vyzreješ. Že ty to dáš, som vôbec ani na sekundu nezapochybovala. Mám ohromnú radosť z vás oboch sestier. Keď sa pekár skamaráti s kváskom, je už na ňom ako si recept a aj spôsob prípravy či pečenia prispôsobí. Netreba sa toho báť. A ty si už majster kváskového pečenia, teraz si to ukázala. A najviac sa teším tomu, že to tu ľudia vidia, ako si pekne postupne napredovala. Ďakujem za foto, za to že sa vždy prídeš podeliť so svojimi skúsenosťami, ďakujem za ♥ všetko ♥ milá Monty ;)
PS: Ešte nedávno som priam neznášala, keď mi niekto povedal, že do receptu ide toto, toto...toto. Keď som sa spýtala, že koľko toho, odpoveď bola, že tak primerane odoka. Teraz sa smejem, lebo sa stal zo mňa odokáč..... hahahaha
siisa
@Monty469 (31.10.2017 11:25)

Krása, krása a ešte raz krása ! Vážne fantastické, hotové majstrovské dielko milá @Monty. Ale toto sa dalo čakať, že ty na to kváskové vyzreješ. Že ty to dáš, som vôbec ani na sekundu nezapochybovala. Mám ohromnú radosť z vás oboch sestier. Keď sa pekár skamaráti s kváskom, je už na ňom ako si recept a aj spôsob prípravy či pečenia prispôsobí. Netreba sa toho báť. A ty si už majster kváskového pečenia, teraz si to ukázala. A najviac sa teším tomu, že to tu ľudia vidia, ako si pekne postupne napredovala. Ďakujem za foto, za to že sa vždy prídeš podeliť so svojimi skúsenosťami, ďakujem za ♥ všetko ♥ milá Monty ;)
PS: Ešte nedávno som priam neznášala, keď mi niekto povedal, že do receptu ide toto, toto...toto. Keď som sa spýtala, že koľko toho, odpoveď bola, že tak primerane odoka. Teraz sa smejem, lebo sa stal zo mňa odokáč..... hahahaha
kecemis
Pri pohlade na tolke nadherne bagety, urcite chutne, ma zachvatil normalny chtic ich okostovat. urcite ich coskoro vyskusam. Alebo ze by som si po nu odskocil?
1x siisa
mimadu
Ahojte. Neviem ci sa stala chyba, ale to prve cesto bolo strasne huste, vobec mi to nesedelo s tym co som videla na foto-to a mi zdalo redsie. Skratka, cele som to musela pomenit..priliat vody. Teraz mi to kysne a rano uvidim co napeciem...
siisa
@Mimadu (1.2.2018 21:37)

Tak tu sa určite stala chyba, lebo tento recept je na hrnčeky s objemom 250 ml. Teda ak spočítame 500+250=750 ml. Keby sme zisťovali koľko je to gramov, bolo by to medzi 360 - 400 g múky. Keď k tomuto množstvu pridáme 400 ml vody, nevznikne určite husté cesto. V takomto pomere múky a vody sa pripravuje kvások na rozkvas a každý kto kváskuje vie že, vznikne riedke cesto. Tak si myslím, že či si ty nedala namiesto mililitrov gramy.
kimlo
Včera mi prišla forma na bagety, tak cez víkend vyskúšam ako prvé tieto... :-)
2x haji a siisa
kimlo
Trocha chlebovejšie, asi som dal viac ražnej múky, ale to nevadí...


2x siisa a haji
siisa
@Kimlo (28.1.2019 09:39)

Vôbec nie kostrbaté, máš ich parááádne a podľa foto vidieť, že sú chrumkavé. Aj na reze vyzerajú úžasne. Vďaka za krásne fotečky a aj za vyskúšanie.
1x haji
tiginko
piekla som ich dnes už tretí krát, najvyšší čas pochváliť tento recept. Bagety sú skvelé, určite budú ešte veľakrát na našom stole. Ďakujem @siisa :-)


tiginko
ozaj, aby sa mi nerozliezalo cesto po plechu, vyrábam si takéto korýtka z pevnejšieho alobalu :-)


siisa
@tiginko (22.6.2019 10:52)

Milá @tiginko , veľmi si ma potešila, že si recept vyskúšala a že si pridala aj foto. Som rada, že chutia a ďakujem za to, že si sa podelila aj so super nápadom, určite pri pečení využijem.
taly
Milá @siisa , cesto zamiesené, oddychuje, zajtra budem piecť. Už sa neviem dočkať a zároveň dúfam, že to vyjde, lebo na túto špecialitu som dlho hľadala vhodný recept a odvahu :-)
Tvoje bagety vyzerajú prudko mňamkovo!!!
1x siisa
taly
@taly (26.8.2019 21:00)

Aktualizujem po doručení a už aj zjedení :-))) bagety sú skvelé!!!!
Ešte raz veľká vďaka za super receptík, milá @siisa !!
1x siisa
siisa
@taly (28.8.2019 10:14)

Milá @taly , veľmi si ma potešila, že si vyskúšala tento môj recept. Som rada, že chutilo. Ďakujem za milý komentár.
2x haji a taly
tapioca
Ahoj, vcera som ju skusala ale chcela som ju spravit zo spaldovej muky no nezdvihla sa....je mozne ju spravit zo spaldovej alebo raznej celozrnnej muky? Dakujem
mackao
Zdravím dievčence, tento receptík som robila už 2x a cesto mám úplne tuhé a bagetkami by ste si mohli rozbiť hlavu :(. Poraďte prosím kde robím chybu
siisa
@mackao

Ahoj, ak si ich mala ako betón, určite si do cesta pridala veľa múky. Cesto musí byť redšie, takže pridať max. 3 x 3 PL po sebe po 10 min. Viac už nie. Záleží aj od použitej múky. Aj keď sa zdá, že sú rozliate, v rúre sa zdvihnú.
Určite sa podľa tohto receptu nedajú robiť zo špaldovej múky a ani z ražnej. Musel by sa robiť úplne iný postup a pri ražnej by museli isť do formy a aj to si neviem predstaviť ako by to vyzeralo.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia