Foto: siisa
Tieto bagety máme veľmi radi. Bežne ich dostať kúpiť v supermarketoch ako je Tesco a Kaufland. Ponúkam Vám recept, ako si ich môžete upiecť Zobraziť celý popisTieto bagety máme veľmi radi. Bežne ich dostať kúpiť v supermarketoch ako je Tesco a Kaufland. Ponúkam Vám recept, ako si ich môžete upiecť aj doma a to trošku iným netradičným spôsobom.
Postup
-
1
Prvý deň večer si urobíme cesto. Múku som merala na hrnčeky s objemom 250 ml. Do misy si dáme 500 ml pšeničnej chlebovej múky T650 , 250 ml ražnej celozrnnej múky a 400 ml vlažnej vody. Riadne varechou premiešame, misu uzavrieme a necháme do rána pri izbovej teplote.
- 2
Ráno cesto preložíme do misy od robota a pridáme k nemu 2PL ražného kvásku.
- 3
Pridáme 3 PL pšeničnej chlebovej múky a miešame pomocou robota. Po 10 minútach pridáme opäť 3 PL pšeničnej chlebovej múky. Miešame až kým sa nám cesto neoddeľuje od misy. Ak je cesto veľmi riedke, pridáme ešte múku podľa potreby. Cesto sa musí zachytávať na hák. Potom pridáme soľ, aj semiačka. Ja som dala slnečnicové, sezamové a ľanové. Miesime už len aby sa nám soľ premiešala. Preložíme do uzatváracej nádoby.
- 4
Nádobu uzavrieme a necháme 6 - 7 hodím odpočívať pri izbovej teplote. Ja som nechala 6 hodín, lebo môj kvások vykysne už po 6 hodinách.
- 5
A takto to vyzerá po 6 hodinách.
- 6
Potom cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, rozdelíme na polovicu. Každú vytvarujeme do tvaru bagety asi tak, že rukou roztľapkáme na obdĺžnik a ten zvinieme ako roládu a dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Cesto je redšie a rozlezie sa vám na tom plechu. Vôbec sa nemusíte báť, v rúre krásne narastie do výšky.
- 7
Práve teraz si dáte rozohriať rúru na 250 °C a pokiaľ sa rozohreje necháte bagety postáť. Ak chcete mať bagety nadýchanejšie a ešte okatejšie, nechajte ich aj hodinu. Keď je rúra rozohriata, vložíme plech s bagetami, zatvoríme rúru, stiahneme rúru na 200 °C a pečieme 25 - 30 minút. Záleží ako chcete chrumkavé. Pečieme bez zápary. Takto vyzerajú v reze. Kôrka je chrumkavá a striedka je mäkučká a nadýchaná. Chuť je neopísateľná.
- 2
@Terinka55 , tak to si píš, že áno...oplatí sa ti aj presťahovať :D
@Arnilka , ďakujem za nahliadnutie a pochvalu :)
@Kimlo , ja okrem týchto bagiet nekupujem z kvasnicami nič. Týmto sa nedá odolať. Ale keď je čas, pečiem s kváskom.
@Staja , ďakujem veľmi pekne....veľmi ma potešíš ak vyskúšaš :)
@Mitzy , ďakujem :) veru poznám veľa ľudí čo im chutia :)
@Jack , ďakujem veľmi pekne :) robievam ich klasicky, ale toto...to sa zjedlo na posedenie. Ani nemôže podať informáciu, že aké sú na druhý deň :)
@Chica114 , ďakujem ti zlatíčko, od teba komentárik vždy poteší :)
@Marienka44 , ďakujem veľmi pekne za pochvalu. Tak kvások sa dá poslať aj poštou usušený. Nemusíš podľa mapy.
@Nyja , ďakujem veľmi pekne za pochvalu :) aj tu sa dá praktizovať dlhá autolýza, kvalite to len prospeje. Budú len lepšie. Toto bol môj prvý pokus a určite budem vylepšovať :)
@Afataga , ďakujem :) len sa tak po nich zaprášilo, holub by išiel zbytočne:) aaaaale tak zasa niečo by sa našlo !
@Monty496 , boli vynikajúce, oplatí sa vyskúšať :) s cestom sa mi zle robilo, zalepená som bola až za ušami, preto som tú časť s o stáčaním ani nefotila, lebo stále si umývať ruky ma teda vôbec nebavilo. Nech sa ti vydaria :)
@Kapucinka , ďakujem veľmi pekne :) ja viem , že si šikuľka
Moja milá @Kuku , ďakujem veľmi pekne :) a ja by som ti úplne že normálne nejaké podarovala :)
@Homemadetastywithlucy , si zlatá, ďakujem ti :) teším sa, že vyskúšaš
Ďakujem veľmi pekne :)
Ďakujem veľmi pekne, určite sa podaria :)
Ďakujem :) Tiež ich máme radi, teší ma, že vyskúšaš :) Nech sa vydaria .
Pridala som 1PL špaldovej mmúky grahamovej a semienka slnečnica, ľan, sezam, chia. Určite budem piecť aj naďalej! Kváskovaniu zdar!
Wooow, máš ich parádne ! Si zlatá, že prídeš a pridáš foto, ako sa ti podarili, veľmi si ma potešila. Ďakujem ! Želám veeeľa ďalších úspechov ♡
Hehe, tiež by som bola za taký návrh ! Ďakujem za nahliadnutie milá @Bubaya :)
Dakujem Siisa! Aj Tebe nech sa dari a tesim sa na dalsie Tvoje recepty!
No teda Zuzi, tie ale sú ! Krásne sa ti vydarili. Veľmi si ma potešila, že si ich vyskúšala, a že vidím to tvoje dielo.♡ Ďakujem ti veľmi pekne ♡ Super nápad s tým stočením, zafixuje sa tým cesto, presne ako píšeš. Som zvedavá ako ti budú chutiť. Ja už iné ani nepečiem.
Parádne sú ! Vidím, že sa oplatí nechať dlhšie podkysnúť :) Kráááása, si šikovná Zuzi. Ďakujem za foto a želám mnoho úspechov s kváskovaním :)
Táto pochvala určite patrí Zuzke, za jej nádherné bagety a ja ti ďakujem za ňu a aj za nahliadnutie môjho receptu :) Pekný večer :)
Myslela som všetky bagety ktoré spravili dievčatá a aj tvoje, recept sa mi veľmi páči ;-) Pekný večer aj tebe, teda už dobrú noc :-)
Jééj.To si pripravila pre nás?Si zlatá;-)Veľmi pekne sa ti vydarili❤
Krása, krása a ešte raz krása ! Vážne fantastické, hotové majstrovské dielko milá @Monty. Ale toto sa dalo čakať, že ty na to kváskové vyzreješ. Že ty to dáš, som vôbec ani na sekundu nezapochybovala. Mám ohromnú radosť z vás oboch sestier. Keď sa pekár skamaráti s kváskom, je už na ňom ako si recept a aj spôsob prípravy či pečenia prispôsobí. Netreba sa toho báť. A ty si už majster kváskového pečenia, teraz si to ukázala. A najviac sa teším tomu, že to tu ľudia vidia, ako si pekne postupne napredovala. Ďakujem za foto, za to že sa vždy prídeš podeliť so svojimi skúsenosťami, ďakujem za ♥ všetko ♥ milá Monty ;)
PS: Ešte nedávno som priam neznášala, keď mi niekto povedal, že do receptu ide toto, toto...toto. Keď som sa spýtala, že koľko toho, odpoveď bola, že tak primerane odoka. Teraz sa smejem, lebo sa stal zo mňa odokáč..... hahahaha
Krása, krása a ešte raz krása ! Vážne fantastické, hotové majstrovské dielko milá @Monty. Ale toto sa dalo čakať, že ty na to kváskové vyzreješ. Že ty to dáš, som vôbec ani na sekundu nezapochybovala. Mám ohromnú radosť z vás oboch sestier. Keď sa pekár skamaráti s kváskom, je už na ňom ako si recept a aj spôsob prípravy či pečenia prispôsobí. Netreba sa toho báť. A ty si už majster kváskového pečenia, teraz si to ukázala. A najviac sa teším tomu, že to tu ľudia vidia, ako si pekne postupne napredovala. Ďakujem za foto, za to že sa vždy prídeš podeliť so svojimi skúsenosťami, ďakujem za ♥ všetko ♥ milá Monty ;)
PS: Ešte nedávno som priam neznášala, keď mi niekto povedal, že do receptu ide toto, toto...toto. Keď som sa spýtala, že koľko toho, odpoveď bola, že tak primerane odoka. Teraz sa smejem, lebo sa stal zo mňa odokáč..... hahahaha
Tak tu sa určite stala chyba, lebo tento recept je na hrnčeky s objemom 250 ml. Teda ak spočítame 500+250=750 ml. Keby sme zisťovali koľko je to gramov, bolo by to medzi 360 - 400 g múky. Keď k tomuto množstvu pridáme 400 ml vody, nevznikne určite husté cesto. V takomto pomere múky a vody sa pripravuje kvások na rozkvas a každý kto kváskuje vie že, vznikne riedke cesto. Tak si myslím, že či si ty nedala namiesto mililitrov gramy.
Dúfam, že budú chutiť :)
Vôbec nie kostrbaté, máš ich parááádne a podľa foto vidieť, že sú chrumkavé. Aj na reze vyzerajú úžasne. Vďaka za krásne fotečky a aj za vyskúšanie.
Milá @tiginko , veľmi si ma potešila, že si recept vyskúšala a že si pridala aj foto. Som rada, že chutia a ďakujem za to, že si sa podelila aj so super nápadom, určite pri pečení využijem.
Tvoje bagety vyzerajú prudko mňamkovo!!!
Aktualizujem po doručení a už aj zjedení :-))) bagety sú skvelé!!!!
Ešte raz veľká vďaka za super receptík, milá @siisa !!
Milá @taly , veľmi si ma potešila, že si vyskúšala tento môj recept. Som rada, že chutilo. Ďakujem za milý komentár.
Nie, budú ako betón.
Ahoj, ak si ich mala ako betón, určite si do cesta pridala veľa múky. Cesto musí byť redšie, takže pridať max. 3 x 3 PL po sebe po 10 min. Viac už nie. Záleží aj od použitej múky. Aj keď sa zdá, že sú rozliate, v rúre sa zdvihnú.
Určite sa podľa tohto receptu nedajú robiť zo špaldovej múky a ani z ražnej. Musel by sa robiť úplne iný postup a pri ražnej by museli isť do formy a aj to si neviem predstaviť ako by to vyzeralo.