Kvašáky v plastovej fľaši

vedona - bez fotkyvedona, 13. októbra 2012

Tento rok som sa dozvedela super recept na kvasené uhorky v plastovej fľaške.Mám ho od svojej priateľky.Hneď som ho aj vyskúšala a môžem povedať,že Zobraziť celý popisTento rok som sa dozvedela super recept na kvasené uhorky v plastovej fľaške.Mám ho od svojej priateľky.Hneď som ho aj vyskúšala a môžem povedať,že sú výborné.

Suroviny





Postup

  1. 1

    Uhorky,nakladačky pokrájeme tak,aby sa zmestiili do plastovej,jeden a pol litrovej fľašky.Zalejeme vlažnou vodou,pridáme jeden a pol polievkovej llyžici soli.Na vrch dáme kôpor.Zatvoríme a fľašu dáme ležať.Ja som flašky nechala v kuchyni.Za týždeň boli uhorky super.Vraj vydržia zatvorené aj rok.

Diskusia k receptu

mijas
Myslím si, že je to super nápad a na budúci rok to skúsime. Manželka robieva kvašáky do kameninového súdka, nechá ich až do nakladania kapusty a potom preloží do pohárov. Aj tieto, zo súdka vydržia aj rok.
slavka11
Este mame posledne uhorky v zahrade. Vyskusam to podla teba a fakt skusim aj to ci vydrzia rok. Ale asi nie lebo ich mam velmi rada a hlavne tu stavicku mnamky
valeri
No toto mi nedá :-)), na rok vyskúšam.
hambalko35
Ja ich tiež robievam a vydržia naozaj až do dalšej urody,ak sa dovtedy nezjedia :-)
irenaw
keď som začínala s mliečnym kvasením zeleniny, dosť často som sa stretla s upozornením, že treba používať sklo, porcelán, kameninu, nikdy nie plast, vraj sa z neho pri kvasení uvoľňujú škodliviny. v žiadnom prípade nechcem nikoho odrádzať alebo zatracovať recept, ale nedá mi nenapísať túto informáciu.
nosata
Ako sa tie uhorky z fľaše vyberajú? Veď kvašák je v tom výnimočný, že je celý ale pokrájaný no neviem si to predstaviť.
lindika
ja som to teraz urobila,len neviem kolko to mám približne nechať na slnku?
lindika
nosata,treba rozrezať na poli flašu a vyliať do misky,a dať do chladničky aj so šťavou.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia