Kurčaky (fotorecept)
Autor receptu: jody
Veľmi sa mi páči poľský názov kurčaťa, odtiaľ teda názov. Recept patrí okrajovo do skupiny zeleninových rezňov, tu je pravda aj s mäsom... :-)
15 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Kuracinu nakrájame nadrobno, premiešame s čerstvo namletým čiernym korením a prudko opečieme na panvici. Buď nesolíme vôbec, alebo posolíme, až sa mäso zatiahne.
- Zeleninu nakrájame na malé kúsky a udusíme na oleji s trochou soli.
- Zmiešame zeleninu s mäsom, odložíme bokom a necháme ochladnúť.
- Z múky, vody a vajíčok si spravíme cestíčko, do ktorého zamiešame už vychladnutú zmes.
- Lyžicou vkladáme do horúceho tuku a opečieme z oboch strán do chrumkava.
- Podávame s varenými zemiakmi ochutenými maslom a vňaťou a s notoricky známym dipom (ktorému by som už konečne mohla vymyslieť meno) z kyslej smotany, popučeného cesnaku a pikantného kečupu. Prajem dobrú chuť. :-)