Kuracie vnútornosti Tralalajdy

Autor receptu: nonna

Kombinácia hydinových vnútorností so strukovinami vykreovala celkom príjemnú chuť. Ochutenie a jemnú pikantnosť dodajú cibuľové cíby, no a Staročeské korenie patrí medzi jednu z najlepších zmesí, ktorá nemôže nič pokaziť.

2
porcie
8 minút
príprava
31 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cícer a šošovicu namočíme na 12 hodín.
  2. Cibuľu pokrájame na nie veľmi drobno a do sklovita osmahneme na oleji.
  3. Pridáme na tenšie pásiky pokrájané žalúdky a na kolieska srdcia a oprážame ich 4 minúty až zbelejú a pustia šťavu. Potom pridáme na pásiky pokrájané pečienky, okoreníme Staročeským korením, opatrne osolíme a oprážame ešte jednu minútu.
  4. Podlejeme predhriatou vodou, pridáme šošovicu a cícer a varíme 15 minút.
  5. Nakoniec okoreníme bazalkou, pridáme ešte asi jeden centimeter dlhé nakrájané cibuľkové cíbiky a necháme dovariť počas 10 minút.