Kuracie vnútornosti Tralalajdy
Autor receptu: nonna
Kombinácia hydinových vnútorností so strukovinami vykreovala celkom príjemnú chuť. Ochutenie a jemnú pikantnosť dodajú cibuľové cíby, no a Staročeské korenie patrí medzi jednu z najlepších zmesí, ktorá nemôže nič pokaziť.
2 porcie |
8 minút príprava |
31 minút tepelná úprava |
Postup
- Cícer a šošovicu namočíme na 12 hodín.
- Cibuľu pokrájame na nie veľmi drobno a do sklovita osmahneme na oleji.
- Pridáme na tenšie pásiky pokrájané žalúdky a na kolieska srdcia a oprážame ich 4 minúty až zbelejú a pustia šťavu. Potom pridáme na pásiky pokrájané pečienky, okoreníme Staročeským korením, opatrne osolíme a oprážame ešte jednu minútu.
- Podlejeme predhriatou vodou, pridáme šošovicu a cícer a varíme 15 minút.
- Nakoniec okoreníme bazalkou, pridáme ešte asi jeden centimeter dlhé nakrájané cibuľkové cíbiky a necháme dovariť počas 10 minút.