Kuracie stehná zapečené so slaninou, syrom a cibuľou

Autor receptu: letisia

Recept mám do jednej kamošky. Je veľmi jednoduchý, ale výborné spojenie chutí.

Suroviny

Postup

  1. V recepte nepíšem množstvá surovín, pretože závisia od množstvá kuracích stehien a od chuti každého. Niekto chce mať viac cibule, alebo viac slaniny, alebo viac syra, alebo viac všetkého :-) Tak každý si urobí po svojom.
  2. Kuracie stehná nasolíme a necháme postáť. Potom ich naukladáme na plech, alebo pekáč tesne vedľa seba. Slaninu pokrájame na plátky a obložíme nimi celý plech dokola, zasunieme ich po obvode za stehná.
  3. Slaninu pozasúvame medzi jednotlivé kúsky stehien zo všetkých strán, potom k slanine pozasúvame plátky cibule (cibuľu prekrojíme na polovice a plátky krájame z boku) a nakoniec plátky syra. Celé posypeme koreninami podľa svojej chuti a pečieme kým mäsko nie je mäkké, slanina opečená, syr rozpustený a stehná peknej farby.