Kuracie soté

Autor receptu: betka11

Rýchle a variabilné,podla dostupných surovín v chladničke,špajzi.

Suroviny

Postup

  1. Kuracie mäso pokrájame na kocky,pridáme omáčky a solamyl,dobre premiešame necháme odležať 20-30 min.Zeleninu si nakrájame na približné kocky ako máme mäso.Na rozohriatú panvicu si dáme trochu oleja,vložíme namarinované mäso.Za stáleho miešania mäso opekáme,keď je opečené zo všetkých srán vložíme zeleninu podla tvrdosti a opekáme,premiešavame.Takto vložíme všetky suroviny prisolíme podla chuti a necháme za občasného premiešania zmäknúť všetkú zeleninu.
  2. Ryžu si urobíme podla seba.Ja robím nasledovne 1 šálka ryže a 1,5 šálky vody,sol/vegeta,kari korenie na dochutenie.Ryžu si prepláchnem 2-3 krát vo vode,dám do nádoby s hrubšim dnom trochu oleja ,keď je zohriaty pridám ryžu poopekám,zalejem vodou,prisolím/ovegetím dám štipku kari korenia/kajenského korenia.Nechám rozvariť,stíšim plameň varím 10 min.Potom vypnem a nechám odpočinúť 7-10 min.Takže môžme si ryžu pripraviť ešte pred opekaním mäsa a keď skončíme úpravu mäsa ryžu máme hotovú a môžme servírovať.
  3. Pri tomto recepte je tiež variabilnosť podla dostupných surovín/zeleniny.