Kuracie prsia v kelovom závine

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Kelové listy jemne obvaríme v slanej vode. Kuracie prsia ochutené soľou a korením zabalíme do kelových listov za pomoci potravinárskej fólie. Takto ich varíme na pare približne 25 – 35 minút (podľa hrúbky roliek).
  2. Po uvarení konce zrežeme, odstránime fóliu a šikmo prekrojíme. Podávame s cícerovým pyré.
  3. Cícerové pyré: cícer namočíme na noc do studenej vody, ráno ho zlejeme a prepláchneme. Varíme ho v osolenej vode až do rozvarenia. Uvarený cícer rozmixujeme s maslom na pyré (môžeme dosoliť alebo dokoreniť).
  4. NÁŠ TIP: Cícer je výborným zdrojom bielkovín, vlákniny, polysacharidov, vitamínov a minerálnych látok. Obsahuje tiež množstvo zinku, kyseliny listovej, proteínov, a najmä karbohydrátov vhodných pre ľudí s cukrovkou.