Kuracie prsia na prírodno so zelenou zeleninou
Foto: marcelc
Recept je od Jamieho Olivera z knihy "15 minutes meals".
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kuracie prsia poriadne osolíme a okoreníme s každej strany (ak sú príliš hrubé rozrežeme na polovicu). Opražíme ich na oleji s každej strany cca 3-4 minúty.
- 2
Pór prekrojíme na polovicu, umyjeme a na tenko nakrájame. Opražíme ho so slaninkou (kto má rád chrumkavú tak radšej osobitne). Pridáme špenátové listy a hrášok (môže byť mrazený). Keď nám špenát "zvädol" a hrášok je mäkký podávame.
- 3
Ja som k tomu spravil zemiakovú kašu s petržlenom, ale hodia sa k tomu zapekané zemiaky so smotanou alebo hocico co máte radi.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
kedy mi takéto jedlo ponúknu v obyčajnej reštike na slovensku (v krajine kde ovčania majú radšej istoty ako zdravý rozum), napríklad na vlakovej stanici?