Kuracie prsia Bambino

harmancek - bez fotkyharmancek, 11. marca 2010

Veľmi jednoduchý a rýchly recept, ktorý pohladí chuťové poháriky.

4 - 5
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

800 g
250  g
1-2 ks
180  g
180 g
1 ks
15 ml




Postup

  1. 1

    Kuracie rezne naklepeme, osolíme a okoreníme z oboch strán mletým čiernym korením. Pokvapkáme sójovou omáčkou a necháme chvíľu odležať.

  2. 2

    Na oleji speníme cibuľku a pridáme sterilizované alebo pokrájané čerstvé šampiňóny, ktoré udusíme.

  3. 3

    Kuracie rezne opečieme z oboch strán na panvici (nemali by byť opečené sprudka a narýchlo, pretože následné zapekanie bude trvať len krátko). Plátky mäsa uložíme na olejom vymastený plech alebo vložíme do zapekacej misy tak, aby sa nedotýkali. Na každý plátok mäsa natlačíme syr bambino (alebo iný tavený syr), rozvrstvíme pripravené šampiňóny a prikryjeme plátkami moravského mäsa a trdého syra. Vložíme do vopred vyhriatej rúry a zapekáme cca 10 minút, resp. sa orientujeme podľa toho, ako rýchlo sa roztápa syr.

  4. 4

    Podávame ihneď po vybratí z rúry, ozdobené cherry paradajkami a kolieskami póru (alebo čímkoľvek iným). Ako prílohu môžeme použiť ryžu a zemiakové krokety.

Diskusia k receptu

beata1
ak sa smiem spitat tak čo je to moravské mäso?
harmancek
To je údený lahôdkový výrobok z bravčového mäsa. Dostať bežne pri pultovom predaji mäs. výrobkov alebo ako vákuovo balené.


Ináč môže sa použiť aj normálna dusená šunka, ale moravské údené má svoju charakteristickú arómu, ktorá sa mi viac pozdáva.
jezibabka1
@harman ček skvelý recept, pridávam si ho a k tomu moravskému mäsku poviem len toľko, moravské údené mäsko je jedna mňam delikatesa aj keď teraz ho kupujeme postriedmo, lebo nestačia "éčka"
hefi
Máš pravdu ježibabka1, je to dosť drahé mäsko, ale @harman ček recept je skvelý.
harmancek
Ďakujem pekne, to poteší. Je to moja premiéra, nemyslím varenie, ale táto stránka a fórum :-)
beata1
Ďakujem pekne.Zase som o niečo mudrejšia a určite tento recept skusim.
jozefj
Dneska sme tu dobrotu obedovali . Bolo to mňam,ďakujem za výborný obed.Ešte ostalo, posielam poštou.
celka
Ze zdravotních důvodů připravuji doma většinou kuřecí a krůtí maso,
a tak jsem vděčná za takové nápady, který náš jídelníček spestřují.
Musím akorát použít šunku místo moravského uzeného
tupolev
Veľmi chutné vyskúšané -doporučujem vyskúšať.Dakujem
jarbra
Dakujeme za chutny receptik,bol dnes na obed / udene dovezene zo SL do NL /:-),urcite ho posuniem a odporucam, pozdravujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia