Veľmi jednoduchý a rýchly recept, ktorý pohladí chuťové poháriky.
porcie
príprava
Postup
-
1
Kuracie rezne naklepeme, osolíme a okoreníme z oboch strán mletým čiernym korením. Pokvapkáme sójovou omáčkou a necháme chvíľu odležať.
- 2
Na oleji speníme cibuľku a pridáme sterilizované alebo pokrájané čerstvé šampiňóny, ktoré udusíme.
- 3
Kuracie rezne opečieme z oboch strán na panvici (nemali by byť opečené sprudka a narýchlo, pretože následné zapekanie bude trvať len krátko). Plátky mäsa uložíme na olejom vymastený plech alebo vložíme do zapekacej misy tak, aby sa nedotýkali. Na každý plátok mäsa natlačíme syr bambino (alebo iný tavený syr), rozvrstvíme pripravené šampiňóny a prikryjeme plátkami moravského mäsa a trdého syra. Vložíme do vopred vyhriatej rúry a zapekáme cca 10 minút, resp. sa orientujeme podľa toho, ako rýchlo sa roztápa syr.
- 4
Podávame ihneď po vybratí z rúry, ozdobené cherry paradajkami a kolieskami póru (alebo čímkoľvek iným). Ako prílohu môžeme použiť ryžu a zemiakové krokety.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ináč môže sa použiť aj normálna dusená šunka, ale moravské údené má svoju charakteristickú arómu, ktorá sa mi viac pozdáva.
a tak jsem vděčná za takové nápady, který náš jídelníček spestřují.
Musím akorát použít šunku místo moravského uzeného