Kuracie prsia Bambino

Autor receptu: harmancek

Veľmi jednoduchý a rýchly recept, ktorý pohladí chuťové poháriky.

4 - 5
porcie
45 minút
príprava

Postup

  1. Kuracie rezne naklepeme, osolíme a okoreníme z oboch strán mletým čiernym korením. Pokvapkáme sójovou omáčkou a necháme chvíľu odležať.
  2. Na oleji speníme cibuľku a pridáme sterilizované alebo pokrájané čerstvé šampiňóny, ktoré udusíme.
  3. Kuracie rezne opečieme z oboch strán na panvici (nemali by byť opečené sprudka a narýchlo, pretože následné zapekanie bude trvať len krátko). Plátky mäsa uložíme na olejom vymastený plech alebo vložíme do zapekacej misy tak, aby sa nedotýkali. Na každý plátok mäsa natlačíme syr bambino (alebo iný tavený syr), rozvrstvíme pripravené šampiňóny a prikryjeme plátkami moravského mäsa a trdého syra. Vložíme do vopred vyhriatej rúry a zapekáme cca 10 minút, resp. sa orientujeme podľa toho, ako rýchlo sa roztápa syr.
  4. Podávame ihneď po vybratí z rúry, ozdobené cherry paradajkami a kolieskami póru (alebo čímkoľvek iným). Ako prílohu môžeme použiť ryžu a zemiakové krokety.