Kuracie nohy v kukuričných lupienkoch fotorecept

danver - fotkadanver, 27. apríla 2014
Kuracie nohy v kukuričných lupienkoch (fotorecept)
Foto: danver

Niekedy sme tento recept robili s čipsami, ale toto je jeho zdravšia varianta. Upečené lupienky sú vynikajúce a k mäsu sa perfektne hodia.

4
porcie
10 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
 (kukuričné lupienky)
1 téglik
1 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Najprv spravíme marinádu a naukladáme do nej kuracie stehná. Mali by sa tam chvíľku nechať, ale keď nemáme čas, môžeme robiť aj hneď.

    Kuracie nohy v kukuričných lupienkoch (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do misky si nasypeme kukuričné lupienky a stehná v nich obalíme.

    Kuracie nohy v kukuričných lupienkoch (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Poukladáme na plech. Kukuričné lupienky čo zostali v miske môžeme nasypať na plech. Čím viac tým lepšie.

    Kuracie nohy v kukuričných lupienkoch (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pečieme asi 1 hodinu. Najlepšie podávať so zemiakovou kašou.

    Kuracie nohy v kukuričných lupienkoch (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

tiginko
@denver pokús sa nám prosím vysvetliť, čo je zdravšie na corn flakes oproti chipsom...vopred ďakujem
izabella929
priznám sa, že tento recept som už vyskúšala, ale dočítala som sa o škodlivosti chipsov, viac som to už nerobila,,,chrumkavé máme radi...
jujoska
no veru Izka ani tie kukuricne lupienky vraj nie su bohvie co
afataga
dievcence dnes uz skoro vsetko nie je bohvieco, vsetkemu kukuricovemu sa vyhybam oblukom, lebo ved GMO
valeri
vyzerá to na dobrý, jednoduchý a rýchly recept. Hoci tiež som čítala o čipsoch a lupienkoch všeličo. Lenže keby sme v dnešnej dobe mali rozbor kvality potravín, ktoré máme dostupné v obchodoch, asi by sme asi nemohli jesť nič kupovaného.
pusta
@valeri , prsne tak, a tí chúlostivejší práve preto, že majú pravdu, si tieto kukuričné chipsy môžu pripraviť aj sami doma a je to vyriešené.
alex37
mne sa tieto nôžky veru pozdávajú :-) ukladám do KK
megdesign
@Denver super recepis. Vyskusame...

Inak... Kukam, ze podaktorym tu pekne prepina z toho ich "zdraveho stravovania" a kupodivu su to furt tie iste osoby.

25.4.2014 zomrel kolega z prace vo veku 50 rokov. Nikdy nefajcil, nepil, zdravo sa stravoval, chodil do posilnovne po-str-pia, nebral ziadne podporne pripravky, vysportovane telo, trojuholnik jak hovado, super postava a zomrel na rakovinu, ktora mala rychly priebeh /behom pol roka/ :/. Dnes mu idem na pohreb.

Stravujte sa "zdravo" kludne dalej...
kukulienka71
vyzerá to pekne,ale pre mňa tiež nie dobrý príklad...Pristihla som sa včera v Kau...e,že chodím hodinu a pol okolo regálov,toto je hnus,tamto je umelina...ja som skoro nevedela,čo mám kúpiť,aby som nakúpila!!! Aby sme sa neprehupli na druhú stranu koňa,baby;-) @meg ,nemôžeš robiť uzávery,máš málo informácií o tom,ako ten človek(nech je mu zem ľahká)žil,a čo všetko na neho vplývalo;-)
danver
Rozdiel medzi čipsami a kukuričnými lupienkami je taký, ze neobsahujú
takmer žiadny tuk (2g v 100g), neobsahujú glutaman a ani soľ.
tiginko
ďakujem @danver , ja som bola len zvedavá, z akého hľadiska posudzuješ to, ktorý z týchto produktov je zdravší
eviana
Priatelia, mne je niekedy až smiešne z týchto "plodných" debát... nič už nie je také, aké bolo predtým (dovolila som si použiť slovái piesne), vzduch je znečistený, zem kontaminovaná kaje taje, moria a rieky špinavé, pitná voda samá chémia, aby bola pitná... bio je často krát len nálepka na nachytanie spotrebiteľa... zomrieme všetci a obávam sa, že nikto z nás nezomrie na starobu... Tak nechajte nech si každý je a varí to, čo mu chutí, tak ako chce. Nikto nepotrebuje do nemoty Vaše poúčania a návody, ktoré aj Vám do hláv niekto vtlačil ... trošku objektivity by to chcelo...
Opakujem sa... ale ... Ži a nechaj žiť!
afataga
@eviana to co pises, je pravda, zasvinene chemiou je skoro vsetko, smiesne ti to sice moze byt, ale tym to nezmenis, tebe sa niekto vtlacil do hlavy, ze je uplne normalne a prirodzene, aby sme vsetci zomreli predcasne na otravu chemiou, teda na nejaku chorobu, ale uplne normalne a prirodzene je, aby clovek zomrel zdravy a stary na starobu, teda na opotrebovanie organizmu, mne je zas smiesne, ked sa niekto napchava sojou a stuzenymi tukmi a mysli si, ake je to zdrave :-)
@danver tukov sa zas az tak neboj, nie je tuk ako tuk, isto si najdes kopu info na nete, ty si sikovny chalanisko :-)
svedka
@eviana to si krasne a rozumne napisala :) To vies,ludia kupuju to co sa od nich chce ,aby sa kupovalo.A pravidelne pride nejaky bum ohladom istych potravin + ich skodlivosti a popritom sa tiez len zvacsa propaguje iny produkt ako nahrada :) Kazdy ma svoje pravdy...
eviana
@afataga , mne nie je smiešne to, že je všetko zasvinené chémiou, si ma nepochopila alebo pochopiť nechcela. Mne je smiešne to, ako sa na amatérskej stránke o varení ide "fundovane" hovoriť o zdraví... dnes, keď zdravé nie je hádam už nič... a vďaka tomu zomierajú ľudia ... aj tí, ktorí dodržiavali všetky zásady "zdravého života". Netvrdím, že je normálne a prirodzené, že všetci zomrieme predčasne na otravu chémiou... ja len vravím, že "nič už nie je také ako bolo predtým" ... ani človek a jeho zdravie. A že to, čo by za iných okolností bolo prirodzené - že človek zomrie zdravý na starobu -je v dnešnom svete "mission impossible". Bohužiaľ.
danver
afataga tuky nemôžem lebo mám beztukovú diétu kvôli mojej chorobe (tuky môžem iba obmedzené množstvo)
afataga
@svedka ved o to ide, aby si clovek hladal info sam a nenechal sa furt niecim a niekym oblbnut, hlavne reklamou, nahrada je vzdy len nahrada, casto staci zdravy sedliacky rozum
@eviana OK, beriem, asi som celkom nepochopila, ako si to myslela, prave preto by sme mali kupovat potraviny podla moznosti co najmenej upravene a spracovane
@danver to som nevedela, prave preto by si si mal dat pozor, ake tuky konzumujes a nie len tuky




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia