Foto: janger
Vyborny salatik na lahku veceru, pripadne na pohostenie.
porcie
Postup
-
1
Uvarene a odkostene kuracie masko, v supke uvarene zemiaky, vajicka uvarene na tvrdo a cibulku pokrajame (cibulku som pokrajala na drobno). Pridame sol, peper, kari korenie. Ked su vsetky ingrediencie vychladnute, zmiesame to. Vmiesame majonezu (ja som pouzila majonezu s polovicnym obsahom tuku).
- 2
Osupeme pomaranc. Ja som ho zbavila aj koziek. Toto 'odkozkovanie' nie je nutne, ale pomaranc je potom jemnejsi. Najprv zbavime cely pomaranc kozky (musime pouzit ostry noz). Potom povyrezujeme mesiaciky (bez bocnych blaniek). Pomaranc tiez pokrajame na kusky. Par mesiacikov si nechame na ozdobu. Na koniec vmiesame do salatu opatrne pomarancove kusky. Podavame s chlebikom, s pecivom, na hriankach.
- 3
Tip: Mozu sa pouzit aj ine casti kurata, napriklad stehna. Kuraci vyvar mozete pouzit na pripravu polievky. Dobru chut!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
. Bola vyborna!