Kurací šalát s cestovinou
Autor receptu: sejla
Tento recept patrí k naším obľúbeným u nás doma, pretože každý má najradšej kuracie mäsko. Recept pochádza od mojej švagrinej Marienky, ktorá nás ním pohostila na návšteve a od vtedy ho robíme doma už aj my. Takýmto šalátom môžte pohostiť aj nečakanú návštevu keďže sa pripravuje celkom krátko.
5 porcií |
50 minút príprava |
30-40 minút tepelná úprava |
Postup
- Odvaríme cestoviny v slanej vode s trochou oleja.
- Vykostíme celé kurča a narežeme na menšie kocky alebo rezančeky aj s kožkou.
- Mäso pražíme na oleji, počas praženia ho prikryjeme, aby pustilo vlastnú šťavu. Keď je mäso ešte nie celkom opražené, začneme pridávať všetky koreniny. Premiešame a necháme približne minútu pod pokrievkou, a zalejeme vriacou vodou, asi pol litra tak, aby mäso trocha plávalo. Prípadne podľa chuti pridáme koreniny. Nakoniec odstavíme.
- Cestoviny vysypeme do veľkej misky a vlejeme mäso so šťavou, pridáme celú tatársku omáčku, a dobre premiešame. Podľa potreby dochutíme koreninami a soľou.
- Hotový šalát môžme na tanieri prizdobiť zelenou vňaťkou, červenou paprikou a tým, co vám vaša kuchyňa ponúkne. Želám dobrú chuť.