Kurací perkelt s nokedlami

Autor receptu: izabella929

Obľúbené jedlo.Kuracinku robíme často v rôznych obmenách aj s rôznymi prílohami...

4
porcie
40 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kuracie stehná umyjem a prekrojím na polovice.Na masti si opražím pokrájanú cibuľku a pridám k nej kuracie stehná, osolím, posypem mletým korením a chvíľku ich opražím. Potom k nim pridám lečo a ešte chvíľku ich dusím a stále miešam. Potom posypem červenou mletou paprikou a podlejem malým množstvom vody.Pomaly sa varia a stále dolievam malé množstvo vody.Kým sa mäsko varí, urobím si cesto na nokedle.Do misy dám hladkú múku, soľ a vodu. Len to trošku premiešam, úplne len toľko, aby sa cesto celkom nespojilo.Keď sa bude cez haluškárku hádzať do vody, zároveň sa aj zmieša.
  2. Do vriacej vody zavarím nokedle a keď vyjdu na vrch vyberiem a polejem troškou oleja, aby sa nelepili.Kuracie stehná ešte po uvarení dochutím ak niečo chýba a naberiem na taniere nokedle aj mäsko.