Kukuričné placky

Autor receptu: sjuz

Ani už neviem, kde som tento recept čítala, viem len, že to bolo už pred minimálne 10-timi rokmi....:) Občas robievam tieto placky - podávajú sa so zeleninou, šalátom - ako komu chutí. Prípadne aj ako príloha k mäsu....

20 minút
príprava

Postup

  1. Originál recept sa robí z čerstvej kukurice z klasu, z ktorej sa orežú kukuričné zrná. Dá sa zjednodušiť prípravou z kukurice z konzervy. Polovicu obsahu konzervy rozmixujeme na kašu, pridáme zvyšné celé kukuričné zrná, múku, nadrobno pokrájanú cibuľu a cesnak, posekanú vňať, prášok do pečiva, a ak je cesto hustejšie, zriedime mliekom. Ochutíme soľou a korením.
  2. Z masy tvarujeme lyžicou na panvicu s rozohriatym olejom malé placky, ktoré vysmážame z oboch strán do zlata.
  3. Podávame podľa chuti buď so zeleninou, alebo ako prílohu k mäsám. Z 345g konzervy vyjde cca 13-15 ks menších placiek.