Foto: alexdidi
Táto torta ma nedávno zaujala v TV relácii, pretože čoko-banánová kombinácia je u nás veľmi obľúbená. Keďže som práve čakala hostí rozhodla som sa Zobraziť celý popisTáto torta ma nedávno zaujala v TV relácii, pretože čoko-banánová kombinácia je u nás veľmi obľúbená. Keďže som práve čakala hostí rozhodla som sa ju vyskúšať. Parížsky krém a banány....Dobré, čo? Po malých úpravách a prispôsobení vlastným chutiam mala torta veľký úspech a tak ju ponúkam aj vám. Dobrú chuť!
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Deň vopred si musíme pripraviť parížsky krém. Smotanu, kakao a cukor privedieme k varu a na mienom ohni za stáleho miešania varíme 5-7 minút.Po vychladnutí uložíme do chladničky na 12 hodín.
-
2
Deň vopred si pripravíme aj tmavý tortový korpus. Ten si môžeme kúpiť alebo si ho upečieme podľa osvedčeného receptu. Ten môj (pre formu s priemerom 26cm) som upiekla takto: 5 celých vajec šľaháme s 5 PL práškového cukru do hustej peny aspoň 25 minút. Potom zľahka metličkou primiešame preosiatu múku (5 PL) s 2PL kakaa a 2PL škróbu. Vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre na 180stC asi 35 minút.
-
3
Na druhý deň vyšľaháme do husta parížsky krém. Korpus na podnose podložíme kúskami papiera na pečenie a pokvapkáme rumom. Potrieme ho časťou krému.
-
4
Banány rozrežeme po dĺžke na polovicu a trochu ich vtlačíme do krému.
-
5
Navŕšime zbytok krému a potrieme celú tortu, aj boky. Časť krému si môžeme nechať na ozdobu. Dáme stuhnúť do chladničky a potom polejeme čokoládovou polevou. Tú sme pripravili roztopením čokolády v smotane a následnom vymiešaní. Opäť dáme stuhnúť a potom ľubovoľne ozdobíme. Vytiahneme podložené kúsky papiera a podnos zostane krásne čistý. Potom už len krájame.....
-
6
...a papáme.
To je pochutka ;-) .