Kubánska torta fotorecept

alexdidi - fotkaalexdidi, 30. januára 2011
Kubánska torta (fotorecept)
Foto: alexdidi

Táto torta ma nedávno zaujala v TV relácii, pretože čoko-banánová kombinácia je u nás veľmi obľúbená. Keďže som práve čakala hostí rozhodla som sa Zobraziť celý popisTáto torta ma nedávno zaujala v TV relácii, pretože čoko-banánová kombinácia je u nás veľmi obľúbená. Keďže som práve čakala hostí rozhodla som sa ju vyskúšať. Parížsky krém a banány....Dobré, čo? Po malých úpravách a prispôsobení vlastným chutiam mala torta veľký úspech a tak ju ponúkam aj vám. Dobrú chuť!

16
porcií
60 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
500 ml
40 g
50 g
5 ks
Čokoládová poleva:
150 g
80 ml




Postup

  1. 1

    Deň vopred si musíme pripraviť parížsky krém. Smotanu, kakao a cukor privedieme k varu a na mienom ohni za stáleho miešania varíme 5-7 minút.Po vychladnutí uložíme do chladničky na 12 hodín.

    Kubánska torta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Deň vopred si pripravíme aj tmavý tortový korpus. Ten si môžeme kúpiť alebo si ho upečieme podľa osvedčeného receptu. Ten môj (pre formu s priemerom 26cm) som upiekla takto: 5 celých vajec šľaháme s 5 PL práškového cukru do hustej peny aspoň 25 minút. Potom zľahka metličkou primiešame preosiatu múku (5 PL) s 2PL kakaa a 2PL škróbu. Vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre na 180stC asi 35 minút.

    Kubánska torta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na druhý deň vyšľaháme do husta parížsky krém. Korpus na podnose podložíme kúskami papiera na pečenie a pokvapkáme rumom. Potrieme ho časťou krému.

    Kubánska torta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Banány rozrežeme po dĺžke na polovicu a trochu ich vtlačíme do krému.

    Kubánska torta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Navŕšime zbytok krému a potrieme celú tortu, aj boky. Časť krému si môžeme nechať na ozdobu. Dáme stuhnúť do chladničky a potom polejeme čokoládovou polevou. Tú sme pripravili roztopením čokolády v smotane a následnom vymiešaní. Opäť dáme stuhnúť a potom ľubovoľne ozdobíme. Vytiahneme podložené kúsky papiera a podnos zostane krásne čistý. Potom už len krájame.....

    Kubánska torta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...a papáme.

    Kubánska torta (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

tinca
mňam parížsky krém milujem a v kombinácii s banánmi @alexdidi máš ju ako od profíka :-)
marcy
srdce mi piští,práve pijem kávu:-)...nádhera,moje chute
tonicka53
Túto tortičku robím veľmi často, ale bez banánov. Určite vyskúšam aj s banánmi. Máš ju pekne ozdobenú. Moje dcérky chcú na vrch iba nastrúhať hoblinky z várovej čokolády. Šikulka !
torticka
Tá vyzerá krásne. Oj, ale by som si dala. Nedá sa náhodou poslať?
alexdidi
Niekedy mi je opravdu ľúto, že nemožno poslať ostatným aspoň vôňu alebo kúsok nejakého jedla...hlavne ak obraz nezodpovedá chuti až na 100%....takže, @torti čka , keby si bývala hen za rohom, tak Ti aj donesiem....
evusik
k bodu 6 by som sa z radosťou pridala.... krásna torta, určite výborná :-)
alexdidi
Sandra, ostalo, lebo väššia časť rodiny je postihnutá chrípkou, ale už som im odniesla, možno keď uvidia aj chuť príde.....
sovka62
Jáj, tá teda vyzerá super! Musí byť strašne dobrááááá........
matased
Túto tortu som už videla v niekoľkých časopisoch skoro súčasne a tak som ju aj robila dcére k narodeninám. Je fakt VÝBORNÁ, kto doteraz váhal, nech ju vyskúša, odporúčam!
janger
Tiez som uz robila tortu s parizskym kremom, ale bez bananov. Musi to byt s nimi vyborne! A mas ju aj krasne upravenu.
cica2
wau, nádherná tortička a musela byť výborná!!!! Krásne aj nafotené!...kk:)
babav
Krasna torta , navyse s mojim najoblubenejsim kremom !
To je pochutka ;-) .
miocity
Prvy krat robena , recept skvely a torta tiez, mnam sa vydarila supeer:)
boba48
torta lepo izgleda -pekne vyzera.dodala sam do KK
babkamt
mám podobnú tortu,volá sa obratom ruky,tiež dobrá,aj táto je super,ukladám do kk
marcy
ja, račica :)).....potrebujem vedieť,či trvanlivá smotana znesie 7 min. varenie a následne šľahanie ...nerobila som ešte túto plnku
alexdidi
@marcy , nerobím z trvanlivej smotany túto plnku, ale myslím, že to znesie, neviem to však isto, skús a potom aj dj vedieť.....
marcy
vyšľahala sa aj z trvanlivej,no kvôli zjednodušení som pridala 52 % čokoládu a tak priviedla do varu na 3 min. :-)
andulicek
tecu mi slinky na nu uz dlho, uz som ju ochutnala ale nerobila... je najvyssi cas :)
marianne69
dakujem Ti za nu @alexdidi ,slubila som upict susedovi,ze vraj nikdy nedostal na narodeniny tortu,tak uz viem ktoru,dam vediet ako dopadla:-)
morenita86
Najlepšia torta, akú som kedy jedla a sama upiekla. Pridávam do kuchárskej knihy :) ďakujem krásne za recept.
eviana
MŇaaaaam... nádherná torta, veľmi sa mi páči, čokoládová, krásna v reze, parížsky krém... dokonalosť sama. Obrovský potlesk :)
majka98
chcem sa spýtať na ten krém...to akože vylejem šlahačkovu smotanu do hrnčeka polámem do nej čokoládu a varím kým sa čoko rozpustí a vypnem? Alebo to musí nejako zhustnúť? Potom dám schladiť a na druhý den vyšlahám mixerom? Robievam trepané plnky nad parou toto sa mi vidí jednoduchšie no nejako mi nejde do hlavy princíp varenia...dakujem za radu.
alexdidi
@majka98 tiež robievam aj plnky varené nad parou, ale toto je oveľa jednoduchší a naozaj výborný recept.Môžeš robiť aj tak ako si napísala": smotanu priviesť do varu, stiahnuť z ohňa, pridať polámanú čokoládu a miešať kým sa rozpustí, alebo z kakaa(ako je v tomto recepte),kde ale treba chvíľu variť na miernom ohni. Chuťovo som nevidela medzi nimi rozdiel. Ešte poznámka: nemá zhustnúť pri varení ona stuhne vychladením 12h. Potom vyšľahať.
melissa
Uz davno sa chystam upiect takuto torticku,ta tvoja vyzera ukazkovo a urcite je vyborna.Dakujem a urcite ju vyskusam!
melissa
Uz davno sa chystam upiect takuto torticku,ta tvoja vyzera ukazkovo a urcite je vyborna.Dakujem a urcite ju vyskusam!
monccicci
@alexdidi - pozeram si tvoje uzasne recepty, lebo si mi komentovala holubky, tak ich hladam a co nevidim - moja najoblubenejsia torta :-) asi mame rovnake chutove pohariky :-D neviem, ci budes citat tento komentar, kedze torta bola pridana uz davnejsie. Tiez robim takto parizsky krem ako ty, z kakaa, je zbytocne nakladne a aj zbytocne naviac kalorie davat cokoladu do kremu, kedze chut je skoro rovnaka, ak nie lepsia, pretoze kakao je jemnejsie a nepreberie tak chut slahacky. Tiez si robim rozne kakaove korpusy k tomu, aj na plech davam, aby bolo viac porcii. Este chcem povedat, ze nemusis chladit az 12 hodin, vymiesa sa aj po cca 6 - 8 hodinach, skusala som asi po 4 raz, ale to neslo :-) potom po 6 hodinach uz ano, netusim preco, asi tam prebehne nejaka chemicka reakcia. No a este tam davam pod banany dzem, najradsej cucoriedkovy domaci poriadnu vrstvu - tak vyskusaj ak chces. Vsetci su z tej torty hotovi a pritom aka jednoducha :-D
1x tatifa
monccicci
no este som zabudla ze staci, ak ti zovrie slahacka s kakaom, nemusis to varit dlhsie. pekne sa vyslaha aj potom :-)