Kubánska torta (fotorecept)

Autor receptu: alexdidi

Táto torta ma nedávno zaujala v TV relácii, pretože čoko-banánová kombinácia je u nás veľmi obľúbená. Keďže som práve čakala hostí rozhodla som sa ju vyskúšať. Parížsky krém a banány....Dobré, čo? Po malých úpravách a prispôsobení vlastným chutiam mala torta veľký úspech a tak ju ponúkam aj vám. Dobrú chuť!

16
porcií
60 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Postup

  1. Deň vopred si musíme pripraviť parížsky krém. Smotanu, kakao a cukor privedieme k varu a na mienom ohni za stáleho miešania varíme 5-7 minút.Po vychladnutí uložíme do chladničky na 12 hodín.
  2. Deň vopred si pripravíme aj tmavý tortový korpus. Ten si môžeme kúpiť alebo si ho upečieme podľa osvedčeného receptu. Ten môj (pre formu s priemerom 26cm) som upiekla takto: 5 celých vajec šľaháme s 5 PL práškového cukru do hustej peny aspoň 25 minút. Potom zľahka metličkou primiešame preosiatu múku (5 PL) s 2PL kakaa a 2PL škróbu. Vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre na 180stC asi 35 minút.
  3. Na druhý deň vyšľaháme do husta parížsky krém. Korpus na podnose podložíme kúskami papiera na pečenie a pokvapkáme rumom. Potrieme ho časťou krému.
  4. Banány rozrežeme po dĺžke na polovicu a trochu ich vtlačíme do krému.
  5. Navŕšime zbytok krému a potrieme celú tortu, aj boky. Časť krému si môžeme nechať na ozdobu. Dáme stuhnúť do chladničky a potom polejeme čokoládovou polevou. Tú sme pripravili roztopením čokolády v smotane a následnom vymiešaní. Opäť dáme stuhnúť a potom ľubovoľne ozdobíme. Vytiahneme podložené kúsky papiera a podnos zostane krásne čistý. Potom už len krájame.....
  6. ...a papáme.