Krvavnička s jesenným ovocím a pivným šodó
Autor receptu: redakcia
Z rovnakých surovín vždy iné jedlo – v našej reštaurácii to platí na sto percent. Pripraviť tradičné zabíjačkové špeciality inak a odlíšiť sa tak od konkurencie, bolo preto pre mňa výzvou hodnou profesionála.
4 porcie |
15 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Ovocie ošúpeme, vyberieme jadrovník a nakrájame. Na panvici s masťou orestujeme najskôr dulu, potom pridáme hrušky a nakoniec jablká. Keď je ovocie mäkké, pridáme gaštany, zasypeme cukrom a skaramelizujeme. Ochutíme soľou a korením. Na druhej panvici a zvyšnom tuku zatiaľ ohrejeme krvavničky.
- Šodó: Pivo a žĺtky vymiešame nad parou do peny, ochutíme soľou, korením a kajenským korením.
- Ku krvavničkám naaranžujeme skaramelizované ovocie a opatrne prilejeme pivné šodó.