Krvavnička s jesenným ovocím a pivným šodó

Autor receptu: redakcia

Z rovnakých surovín vždy iné jedlo – v našej reštaurácii to platí na sto percent. Pripraviť tradičné zabíjačkové špeciality inak a odlíšiť sa tak od konkurencie, bolo preto pre mňa výzvou hodnou profesionála.

4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ovocie ošúpeme, vyberieme jadrovník a nakrájame. Na panvici s masťou orestujeme najskôr dulu, potom pridáme hrušky a nakoniec jablká. Keď je ovocie mäkké, pridáme gaštany, zasypeme cukrom a skaramelizujeme. Ochutíme soľou a korením. Na druhej panvici a zvyšnom tuku zatiaľ ohrejeme krvavničky.
  2. Šodó: Pivo a žĺtky vymiešame nad parou do peny, ochutíme soľou, korením a kajenským korením.
  3. Ku krvavničkám naaranžujeme skaramelizované ovocie a opatrne prilejeme pivné šodó.