Krúpy s kelom

danda3 - fotkadanda3, 15. septembra 2014 17:39
Ďalšie recepty »
Krúpy s kelom Foto: danda3

Netradičné jedlo z tradičných potravín, teda až na ten tempeh, ale kľudne môže byť aj slaninka či cibuľa.

3
porcie
30 min
príprava
15 min
tepelná úprava

Suroviny

1/2 hlávky
1 hrnček
1 ks (alebo tofu)
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Ako prvé si dám variť krúpy do osolenej vody. Z kelu odstránime vonkajšie listy, rozštvrtíme ho a nastrúhame ako uhorky.

    Krúpy s kelom  - obrázok 1
  2. 2

    Panvicu rozpálim, pridám trošku oleja a nakoniec nasypem postrúhaný kel, restujem za občasného miešania, pridám soľ a rascu. Mal by ostať chrumkavý, nie rozvarený. Inak takto pripravený kel je výborný aj ako príloha k mäsu či rybe, kto delí stravu.

    Krúpy s kelom  - obrázok 2
  3. 3

    Nakoniec do neho priemiešam krúpy, ale nie všetky, radšej postupne, aby to bolo 1 : 1.

    Krúpy s kelom  - obrázok 3
  4. 4

    Tempeh alebo tofu si nakrájam na malé kocky a osmažím na oleji, tofu predtým marinujem v sójovej omáčke tamari. Samozrejme, môže sa použiť aj vyškvarená slanina, oškvarky alebo cibuľa, každému podľa chuti. Posypeme podľa chuti, určite nie všetko.

    Krúpy s kelom  - obrázok 4
  5. 5

    A keďže vám krúpy aj tempeh ostanú, pridajte do nich bryndzu podľa chuti a máme ďalšie jednoduché jedlo, mimochodom veľmi chutné.

    Krúpy s kelom  - obrázok 5
Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist