Krupicová fantázia

vodalucka - bez fotkyvodalucka, 22. júla 2010
Krupicová fantázia
Foto: vodalucka

Komerčný recept.

Aj vy ste mali problém keď bolo vaše dieťa malé, že stále dokola varíte to isté. Mňa to trochu ubíjalo, a Zobraziť celý popis
Komerčný recept.

Aj vy ste mali problém keď bolo vaše dieťa malé, že stále dokola varíte to isté. Mňa to trochu ubíjalo, a tak som začala pátrať po tom čo dávali deťom naše mamy a babky a nápad bol na svete. Dokonca nebol problém ani s kúpením ingrediencií. Už skoro v každej sieti dostať čo to aj zo zdravších vecí. Ale z biopredajní sa mi zdalo, že potraviny majú lepšiu chuť. A nenechajte sa odradiť, ak na prvý pokus nebude Vaša nová krupica skvelá. Stačí nájsť iného výrobcu a uvidíte, že je to super pochúťka. Ľahko stráviteľná a pre zmenu s iným obsahom živín ako bežná detská krupica. Autorka receptu: Katarína Štefanovská.

Suroviny

Kukuričná krupica:
3 a 1/2 šálky
1 šálka
Ryžová krupica:
250 ml
50 g
Pohánková krupica:
50 g
300 ml




Postup

  1. 1

    Kukuričná krupica postup: Do hrnca dáme 2 a 1/2 šálky dojčenskej vody Lucka, pridáme hnedý cukor podľa chuti a 1 šálku kukuričnej krupice. Za stáleho miešania privedieme do varu a ďalej miešame, až kým masa úplne nezhustne na tuhú kašu. Hrniec odstavíme a rýchlo kašu rozriedime s vopred zarobeným dojčenským mliekom na takú hustotu, ako má Vaše dieťatko rado.

  2. 2

    Ryžová krupica postup: Do hrnčeka na varenie dáme mlieko spolu s ryžovou krupicou, trochou cukru (javorového sirupu) a miešame kým nezhustne. Ešte horúce vylejeme na tanier a vyzdobíme podľa chuti dieťaťka. Štipka škorice na vrchu jej dodá správnu chuť.

  3. 3

    Pohánková krupica postup: Zarobené mlieko (dojčenská voda Lucka s instantným pohánkovým mliekom zarobeným podľa návodu na balení) privedieme do varu, pomaličky doň vsypeme krupicu osladíme a miešame metličkou, kým nezhustne. Ešte horúce prelejeme na tanierik, položíme na vrch plátky masla, posypeme škoricou (alebo kakaom) a dáme dieťatku, nech si vychutná zdravé jedlo.

  4. 4

    Náš tip: Vyskúšajte aj tieto zabudnuté recepty, sú zdravé a naozaj chutné. Každá z krupíc sa dá zarobiť aj s dojčenským aj s kravským mliekom.

Diskusia k receptu

tatranka
Páči sa mi,že venuješ aj malinkým pekný zážitok s papkania.Áno jesť sa začína očami.
jajacha
to je ale krásna fotka, dakujem za receptik, skúsim tieto netradičné kašičky, tiez sme objedeni z klasiky
zdezda
Krásne naservírované, už aby som mala vnúčence :-)
katk
príjemné, že sa Vám páči, ak by ste išli robiť tieto kaše odporúčam nakupovať suroviny v biopotravinách




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia