Krowki
Autor receptu: kltko
Azda každý ich pozná, ale veľmi jednoducho sa dajú aj pripraviť. V predvianočno -
vianočnom čase možno nezaujmú, ale sú príjemnou cukrovinkou na turistiku, či len na
maškrtenie. Jedine pozor na prácu s horúcou hmotou - môže nepríjemne popáliť.
Postup
- Všetky suroviny v kastróli s dobrým dnom zmiešame a zohrievame do bublania a miešame a miešame. Určite nevolíme pískajúci kastról (s dvojitým dnom), ktorý hoci neprihorí, tak by nám svojím dlhým pískaním hluchotu privodil.
- Miešame aspoň 30 minút od začiatku bublania - v zmesi prítomný cukor má začať karamelizovať a hnednúť. Keď dospeje do požadovaného odtieňu (približne bielej kávy), tak proces končí (podľa variča a kastróla môže byť viac alebo menej ako 30 minút).
- Vymiešanú hmotu vylejeme na studený plech, studený plech vystlaný hrubším alobalom alebo pečiacim papierom, mokrú drevenú dosku, mokrú kamennú dosku... proste na príhodný rovný povrch, z ktorého hmotu následne ľahko zlúpneme.
- Na polceste k stuhnutiu môžeme nožom spraviť lámacie línie.
Počkáme až stuhne a polámeme na požívateľné tvary.
Dobrú chuť!