Krowki

Autor receptu: kltko

Azda každý ich pozná, ale veľmi jednoducho sa dajú aj pripraviť. V predvianočno - vianočnom čase možno nezaujmú, ale sú príjemnou cukrovinkou na turistiku, či len na maškrtenie. Jedine pozor na prácu s horúcou hmotou - môže nepríjemne popáliť.

30 minút
príprava

Postup

  1. Všetky suroviny v kastróli s dobrým dnom zmiešame a zohrievame do bublania a miešame a miešame. Určite nevolíme pískajúci kastról (s dvojitým dnom), ktorý hoci neprihorí, tak by nám svojím dlhým pískaním hluchotu privodil.
  2. Miešame aspoň 30 minút od začiatku bublania - v zmesi prítomný cukor má začať karamelizovať a hnednúť. Keď dospeje do požadovaného odtieňu (približne bielej kávy), tak proces končí (podľa variča a kastróla môže byť viac alebo menej ako 30 minút).
  3. Vymiešanú hmotu vylejeme na studený plech, studený plech vystlaný hrubším alobalom alebo pečiacim papierom, mokrú drevenú dosku, mokrú kamennú dosku... proste na príhodný rovný povrch, z ktorého hmotu následne ľahko zlúpneme.
  4. Na polceste k stuhnutiu môžeme nožom spraviť lámacie línie. Počkáme až stuhne a polámeme na požívateľné tvary. Dobrú chuť!