Krkovička v pivnom kúpeli

Autor receptu: alicina

Bravčové mäso zďaleka nepatrí k mojim obľubeným pochuťkam, ale občasná zmena chutí nezaškodí...

10 minút
príprava
60 minút
na 180-200 °C

Suroviny

Postup

  1. Umytú, osušenú krkovičku, nakrájanú asi na 1-1.5 cm hrubé rezne pokoreníme korením na steaky "šípek a chilli". Z oleja, horčice, rozdrveného cesnaku a kečupov si urobíme kašičku, ktorú poriadne zapracujeme do nakoreneného mäska. Navrch voľne poukladáme čerstvé bylinky a na záver zalejeme tmavým pivom. Takto pripravené mäsko necháme v chlade odpočívať do druhého dňa.
  2. Celú zmes aj s marinádou (okrem byliniek, tie vytiahneme) dáme do sklennej nádoby a pečieme v rúre v uzavretej nádobe asi na 180 - 200 stupňov zhruba 1 hodinu. Na záver nacháme ešte zvrchu troška pripiecť. Ja som ju podávala s naturálnou ryžou, ale fantázii sa medze nekladú. Výborná je aj s chlebíkom a kyslou uhorkou. Dobrú chuť!!!