Krkovička v pivnom kúpeli
Autor receptu: alicina
Bravčové mäso zďaleka nepatrí k mojim obľubeným pochuťkam, ale občasná zmena chutí
nezaškodí...
10 minút príprava |
60 minút na 180-200 °C |
Postup
- Umytú, osušenú krkovičku, nakrájanú asi na 1-1.5 cm hrubé rezne pokoreníme korením na steaky "šípek a chilli". Z oleja, horčice, rozdrveného cesnaku a kečupov si urobíme kašičku, ktorú poriadne zapracujeme do nakoreneného mäska. Navrch voľne poukladáme čerstvé bylinky a na záver zalejeme tmavým pivom. Takto pripravené mäsko necháme v chlade odpočívať do druhého dňa.
- Celú zmes aj s marinádou (okrem byliniek, tie vytiahneme) dáme do sklennej nádoby a pečieme v rúre v uzavretej nádobe asi na 180 - 200 stupňov zhruba 1 hodinu. Na záver nacháme ešte zvrchu troška pripiecť.
Ja som ju podávala s naturálnou ryžou, ale fantázii sa medze nekladú. Výborná je aj s chlebíkom a kyslou uhorkou. Dobrú chuť!!!