Krišník

Autor receptu: zuzikrish

Blížila sa Veľká noc a tak som napiekla nejaké koláče. Asi necelý týždeň predtým sme robili sypaný jablkový koláč a ostalo nám cesto. Preto som vymyslela tento koláč, ktorý dostal pomenovanie podľa priezviska našej rodiny :).

15 minút
príprava
20-30 minút
na 200 °C

Postup

  1. V miske zmiešame suchú časť cesta (v zozname po jablká).
  2. Jablká ošúpeme, očistíme a postrúhame na väčších slzičkách. Pridáme do suchej zmesi.
  3. Vypracujeme cesto. Pridáme hrsť posekaných vlašských orechov a hrozienka, ktoré sme namočili vo vode.
  4. Z bielok vyšľaháme sneh. Pomaly ho vmiešame do cesta.
  5. Na plech dáme papier na pečenie a cesto. Pečieme cca. 20-30 minút na 200°C. Nejako som zabudla stopovať, koľko sa koláč pečie, ale myslím, že to bola približne taká polhodinka.
  6. A už ostáva iba posypať práškovým cukrom a naservírovať hladným šibačom ;)