Krišník
Autor receptu: zuzikrish
Blížila sa Veľká noc a tak som napiekla nejaké koláče. Asi necelý týždeň predtým sme robili
sypaný jablkový koláč a ostalo nám cesto. Preto som vymyslela tento koláč, ktorý dostal
pomenovanie podľa priezviska našej rodiny :).
15 minút príprava |
20-30 minút na 200 °C |
Postup
- V miske zmiešame suchú časť cesta (v zozname po jablká).
- Jablká ošúpeme, očistíme a postrúhame na väčších slzičkách. Pridáme do suchej zmesi.
- Vypracujeme cesto. Pridáme hrsť posekaných vlašských orechov a hrozienka, ktoré sme namočili vo vode.
- Z bielok vyšľaháme sneh. Pomaly ho vmiešame do cesta.
- Na plech dáme papier na pečenie a cesto. Pečieme cca. 20-30 minút na 200°C. Nejako som zabudla stopovať, koľko sa koláč pečie, ale myslím, že to bola približne taká polhodinka.
- A už ostáva iba posypať práškovým cukrom a naservírovať hladným šibačom ;)