Krémová polievka z kurčaťa

redakcia - fotkaredakcia, 9. júla 2009

Suroviny

40 g
250 ml
100 g
50 g
2-3 zrnká

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Očistené a umyté kurča rozdelíme na 4 časti. Vložíme ho do osolenej vody (asi 1,2 l), okoreníme a na miernom ohni varíme asi 45 minút.

  2. 2

    Potom kurča vykostíme a mäso nadrobno nakrájame. Z múky a masla pripravíme bledú zápražku, ktorú rozriedime vývarom.

  3. 3

    Varíme asi 20 minút, zalejeme zvyšným precedeným vývarom, pridáme očistenú a nastrúhanú zeleninu a dovaríme. Ochutíme mletým muškátovým kvetom a primiešame smotanu, v ktorej sme rozšľahali žĺtok.

  4. 4

    Podávame s nadrobno nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou. Podľa chuti môžeme podávať aj s uvareným hráškom alebo udusenou ryžou.

Recept je zaradený do kategórií:
Kuracie mäso, Polievky, Varené, 50 polievok

Diskusia k receptu

Vymazať
zuzanapas
Mnam. Tak toto urcite vyskusam. Podobnu som jedla, len som nevedela, ako ju pripravit. Vdaka za recept.