Krémová polievka z červenej repy s wasabi penou
Autor receptu: redakcia
2-3 porcie |
20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- Uvarenú červenú repu si nakrájame na menšie kúsky. Zalejeme smotanou, posolíme, okoreníme, pridáme biele balsamico, a necháme variť asi 30 minút.
- Do menšieho hrnca dáme mlieko. Pridáme pastu wasabi, osolíme, okoreníme a chvíľku povaríme za stáleho miešania, dávame pozor, pretože zmes nesmie vrieť.
- Repu so šľahačkou rozmixujeme do hladka a prepasírujeme cez sitko. Povarené wasabi s mliekom napeníme.
Náš tip: V prípade, že chcete aby krásna pena vydržala pri podávaní dlhšie, môžete do nej nasypať trochu sójového lecitínu v prášku a ešte raz premixovať.
- Na panvicu dáme trochu oleja a rozpustíme kúsok masla. Údeného pstruha opražíme z každej strany. Servírujeme nasledovne: Na tanier dáme polievku z červenej repy. Do stredu ukladáme lyžičkou wasabi penu.
Opraženého údeného pstruha nakrájame na kúsky, a uložíme na okraj taniera.
|