Krémová polievka z červenej repy bez mlieka

dada777 - fotkadada777, 29. júna 2013
Krémová polievka z červenej repy bez mlieka
Foto: dada777

Červenú repu varím rada na rôzne spôsoby. Ponúkam vám recept na zdravú, chutnú polievku. Recept je bezmliečny, ale pohánkový jogurt môžete zameniť aj sójovým Zobraziť celý popisČervenú repu varím rada na rôzne spôsoby. Ponúkam vám recept na zdravú, chutnú polievku. Recept je bezmliečny, ale pohánkový jogurt môžete zameniť aj sójovým jogurtom. Alebo spravíte mliečnu verziu a použijete jogurt z mlieka, ako kto chce...

15 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
6 - 8 ks
150 g
2 ČL
1 ČL




Postup

  1. 1

    Najprv si očistíme repu a zemiaky a nakrájame ich na menšie kúsky, repu na kocky. Zalejeme vodou, osolíme a varíme, aby zemiaky a repa boli mäkké.

  2. 2

    Potom polievku zahustíme špaldovou múkou, ktorú spolu so špaldovými otrubami rozmiešame v troche teplej vody a vlejeme do polievky. Necháme prejsť chvíľku varom a nakoniec pridáme pohánkový jogurt. Po uvarení do polievky pridáme trošku oleja.

Diskusia k receptu

martamm
Neviem si predstaviť chuť polievky z červenej repy, skúsim, som zvedavá na výsledok. Ale podľa názvu som čakala, že by sa mala rozmixovať, myslíš, že nič rozmixovaním nič nepokazím?
dada777
@martamm , ani ja som si nevedela predstaviť chuť až do času kým som ju nepripravila. Bol to len nápad, chuť bola výborná, krémová. A samozrejme rozmixovaním vôbec nič nepokazíš.
elixir
Zaujímavá polievočka, ešte som z červenej repy ani nevarila, je na čase skúsiť. :)
bozulka
Včera po návrate z kúpelov ma privítala nevesta "rúžovou" polievkou.Tiež bola z červenej repy,ale bol tam aj kúsok celeru,vločky a zelená vňaťka.Myslím,že aj sojová smotana.Bola veľmi dobrá.
Ukladám aj tvoju a porovnám.
libusa57
Vyborna!Cervenu repu a zeler(ci uz hlavkovy alebo stonkovy)by sme mali pouzivat co je mozne castejsie,liecia telo a dusu!