Krémeše-celiatické (fotorecept)

Autor receptu: elisticka

Keď som videla ako dcéra v tescu smutne pozerala po krémešoch tak som si povedala že musím urobiť aj celiatické!´Ale nebolo to jednoduché urobiť doma správne cesto.Viem dostať aj hotové len je velmi drahé a tak som skúsila domáce.

15
porcií
180 minút
príprava
2x8 minút
na 220 °C

Postup

  1. pripravíme všetky suroviny na prípravu krémešov
  2. do misky nasypeme múku a kelimkové maslo,pomrvíme ceru a nalejeme vodu a pridame guarovú gumu
  3. vypracujeme cesto a dáme na 1 hodinku do chladnicky odlezať.čím tam bude dlhšie tym lepsie a môze sa robiť aj deň dopredu
  4. odpočinuté cesto rozdelíme na polovicu a vyguľkame na papieri na tenučke platky
  5. opatrne prenesieme na opačnú stranu plechu a cesto popichame vidličkou aby nemalo velké bubliny a dame picť na 220stupnov asi 8 minút podla rúry aby bolo pekné ružové
  6. pripravíme si kašu z mlieka a 1/2 cukru,žľtok ,vaniklového cukru a zletého klasu
  7. ešte do horúceho rýchlo ale jemne primiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov a druhej polovice cukru
  8. na upečený plát rozotrieme pudingovú masu este stále teplú a necháme dobre vychladnúť.medzitým si vyšľaháme šlahačku ja som použila suchú ale môže byť aj čerstvá a stužovač aby dobre držala. potom ju natieme na vychladnutú pudingovú masu
  9. druhý upečený plát polejeme čokoládovou polevou urobenou z čokolády a cery a necháme vychladnúť.pokrájame ešte na podložke a ž potom ukladáme na šľahačku.
  10. nakoniec už len dokrojíme pomedzi štvorčeky a môžeme mlsať:-)) dobrú chuť !!!