Krémeše-celiatické (fotorecept)
Autor receptu: elisticka
Keď som videla ako dcéra v tescu smutne pozerala po krémešoch tak som si povedala že musím urobiť aj celiatické!´Ale nebolo to jednoduché urobiť doma správne cesto.Viem dostať aj hotové len je velmi drahé a tak som skúsila domáce.
15 porcií |
180 minút príprava |
2x8 minút na 220 °C |
Postup
- pripravíme všetky suroviny na prípravu krémešov
- do misky nasypeme múku a kelimkové maslo,pomrvíme ceru a nalejeme vodu a pridame guarovú gumu
- vypracujeme cesto a dáme na 1 hodinku do chladnicky odlezať.čím tam bude dlhšie tym lepsie a môze sa robiť aj deň dopredu
- odpočinuté cesto rozdelíme na polovicu a vyguľkame na papieri na tenučke platky
- opatrne prenesieme na opačnú stranu plechu a cesto popichame vidličkou aby nemalo velké bubliny a dame picť na 220stupnov asi 8 minút podla rúry aby bolo pekné ružové
- pripravíme si kašu z mlieka a 1/2 cukru,žľtok ,vaniklového cukru a zletého klasu
- ešte do horúceho rýchlo ale jemne primiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov a druhej polovice cukru
- na upečený plát rozotrieme pudingovú masu este stále teplú a necháme dobre vychladnúť.medzitým si vyšľaháme šlahačku ja som použila suchú ale môže byť aj čerstvá a stužovač aby dobre držala. potom ju natieme na vychladnutú pudingovú masu
- druhý upečený plát polejeme čokoládovou polevou urobenou z čokolády a cery a necháme vychladnúť.pokrájame ešte na podložke a ž potom ukladáme na šľahačku.
- nakoniec už len dokrojíme pomedzi štvorčeky a môžeme mlsať:-)) dobrú chuť !!!