Foto: vrbovcjanka
Kto má rád sladko-kyslé dezerty, isto si príde na svoje :-) Základný recept na koláč som objavila v časopise "Urob si sám", ja som Zobraziť celý popisKto má rád sladko-kyslé dezerty, isto si príde na svoje :-) Základný recept na koláč som objavila v časopise "Urob si sám", ja som ho trošku upravila podľa seba a koláčik je na svete! Priateľ sa len zalizuje :-)
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
100 g |
|
120 g |
|
80 g |
|
40 g |
|
30 g |
|
1 ks |
|
1/2 balíčka |
|
štipka |
|
z 1 menšieho citróna |
|
Plnka: | |
(džem) |
|
260 g |
|
2 PL |
|
1 balíček |
|
Posýpka: | |
50 g zmäknuté |
|
75 g |
|
50 g |
|
Postup
-
1
Pripravíme si pekáč, ktorý vymastíme a vysypeme polohrubou múkou. Prísady potrebné na prípravu cesta zmiešame (najlepšie rukou) do tuhého cesta, ktorým vystelieme pekáč, cesto môžme pritláčať aj po kúskoch. Na cesto nanesieme lekvár alebo džem, čo máme po ruke. Ja som použila marhuľový džem.
-
2
Rebarboru si ošúpeme a nakrájame na kúsky hrubé cca 0,5 cm a poukladáme na cesto. Ja som v mrazáku objavila mrazené maliny a čučoriedky, tak som ich pár pridala na zafarbenie. Nakoniec sa koláč posype vanilkovým a kryštálovým cukrom.
-
3
Napokon si pripravíme posýpku z masla, múky a cukru, posypeme ňou koláč a šup s ním do vyhriatej rúry!
- 4
A je hotovo, dobrú chuť!
- 4
tatranka: koláč vyzerá krásne, tvarohové koláče milujem, no a s rebarborou... už som pridala do mojej KK :-) Aj ja som premýšľala, že nabudúce by som zmiešala džem s tvarohom a tak ho natrela na koláč :-)