Krehký jablkový koláčik fotorecept

emmatessdad - fotkaemmatessdad, 12. novembra 2012

Na jeseň rada pečiem z jabĺk, ale nechcem piecť len jeden druh koláča. Tak som našla tento recept a hneď sme si ho obľúbili. Zobraziť celý popisNa jeseň rada pečiem z jabĺk, ale nechcem piecť len jeden druh koláča. Tak som našla tento recept a hneď sme si ho obľúbili. Jablková plnka chutí ako huspeninka, ako rôsol alebo želé. Je to mňam.

25
porcií
30 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
400 g
250 g
1 a 1/2 ks
1 PL
8 PL
1 ks (PDP)
Plnka:
2 kg
2 ks balíčky
8 PL
Na potretie:
1/2 ks




Postup

  1. 1

    Do múky poriadne vmiešame prášok do pečiva, pridáme vajce a keďže celé ďalšie vajce na potretie je veľa tak tam kľudne pridajte a polku vajca z vajca na potretie. Pridáme cukor, mlieko a heru.

    Krehký jablkový koláčik (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rukami na doske vymiešame cesto. Je vymiešané za pár minút, je hladké a nelepí sa. Dáme ho do chladu.

    Krehký jablkový koláčik (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kým sa cesto chladí ošúpeme a postrúhame 2 kg jabĺk. Ja som ich prvý krát vážila celé a plnka z nich bola výborná ako želé. Druhý krát (hlavné foto koláča) som odvážila dve kilá už nastrúhaných jabĺk a bolo toho zbytočne veľa, nebolo to ako želé. Takže vážiť celé. Do nastrúhaných jabĺk nasypeme dva vanilkové pudingy práškové (takže nie uvarený puding) a pridáme cukor. Ak ľúbite - kľudne tam dajte aj vanilkový cukor.

    Krehký jablkový koláčik (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto rozdelíme na dve časti. Na plech dajte papier na pečenie alebo vytrieťmaslom a múkou. Cesto vyvaľkáme, jednu čast prenesieme na plech, nanesieme plnku a zakryjeme druhou časťou vyvaľkaného cesta. Cesto pri pečení trolinku zbehne, takže kľudne aj vaščie to vrchné vyvaľkajte a pritlačte na boky.

    Krehký jablkový koláčik (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vrch cesta potrieme polkou vyšľahaného vajíčka a pečieme pri 180 st cca 30-40minút.

    Krehký jablkový koláčik (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Čítam, že píšem "blbuvzdorne" ale zasa keď som ešte nevedela piecť ja, tak mi takéto detailné popisy postupu pečenia lahodili :-). A tu ukážka môjho druhého umenia.

    Krehký jablkový koláčik (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

modrykamen
Tiež dávame do jablkovej plnky trošku pudingového prášku, ale až toľkoto nie. Podľa tohoto receptu môžeme dať viacej jabĺk a to ma láka.
mracik9
S tým pudingom to robievam už dávno,fakt môžem odporučiť,chutí to veľmi dobre.
mili2936
koláčik poznám trocha inak, vyskúšam aj tento, jablková sezóna hrá prím... tvoje "druhé umenie" je krásne! Takéto niečo sa mi vždy veľmi páčilo, len akosi ja nemám dosť trpezlivosti. Ako by povedal môj otec: zlaté ručičky!
helca103
koláčik vypadá dobre,ale aj tvoja druhá záľuba je nádherná, na to treba mať obrovskú trpezlivosť a šikovné ruky.
jarasima
včera som skúšala jablká nestrúhať ale pokrájať na malé kocky resp. malé pásiky, bolo to lepšie ako ked sa strúhajú, nepustili toľko šťavy, odporúčam vyskúšať.
medovnicek
koláčik sa mi páči, mám rada jablkové koláče a veľmi sa mi páči aj tá tvoja druhá záľuba
medulienka122
Presne taký ľúbim, vidím, že si nešetrila jabĺčkami, a tak to má byť- nemám rada veľa cesta s plnkou, na ktorej sa šetrilo...:-)) Ty ho máš tak akurát, až mám chuť si ho upiecť, aj keď je to nereálne, lebo o chvíľu nám vypínajú prúd a poobede , keď ho zapnú,som už taká naštvaná, že sa mi nič nechce:-(




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia