Krehký jablkový koláčik (fotorecept)
	        Autor receptu: emmatessdad
	         
	        
	        Na jeseň rada pečiem z jabĺk, ale nechcem piecť len jeden druh koláča. Tak som našla tento recept a hneď sme si ho obľúbili. Jablková plnka chutí ako huspeninka, ako rôsol alebo želé. Je to mňam. 
| 		  
				  	  
				  	25 porcií  | 
				  	  
				  	30 minút príprava  | 
				  	  
				  	40 minút  na 180 °C  | 
Postup
- Do múky poriadne vmiešame prášok do pečiva, pridáme vajce a keďže celé ďalšie vajce na potretie je veľa tak tam kľudne pridajte a polku vajca z vajca na potretie. Pridáme cukor, mlieko a heru.
 - Rukami na doske vymiešame cesto. Je vymiešané za pár minút, je hladké a nelepí sa. Dáme ho do chladu.
 - Kým sa cesto chladí ošúpeme a postrúhame 2 kg jabĺk. Ja som ich prvý krát vážila celé a plnka z nich bola výborná ako želé. Druhý krát (hlavné foto koláča) som odvážila dve kilá už nastrúhaných jabĺk a bolo toho zbytočne veľa, nebolo to ako želé. Takže vážiť celé. 
Do nastrúhaných jabĺk nasypeme dva vanilkové pudingy práškové (takže nie uvarený puding) a pridáme cukor. Ak ľúbite - kľudne tam dajte aj vanilkový cukor.
 - Cesto rozdelíme na dve časti. Na plech dajte papier na pečenie alebo vytrieťmaslom a múkou. Cesto vyvaľkáme, jednu čast prenesieme na plech, nanesieme plnku a zakryjeme druhou časťou vyvaľkaného cesta. Cesto pri pečení trolinku zbehne, takže kľudne aj vaščie to vrchné vyvaľkajte a pritlačte na boky. 
 - Vrch cesta potrieme polkou vyšľahaného vajíčka a pečieme pri 180 st cca 30-40minút.
 - Čítam, že píšem "blbuvzdorne" ale zasa keď som ešte nevedela piecť ja, tak mi takéto  detailné popisy postupu pečenia lahodili :-). A tu ukážka môjho druhého umenia.