Krehký jablkový koláč

chica114 - fotkachica114, 17. augusta 2016
Krehký jablkový koláč
Foto: chica114

Dnes som sa rozhodla pre tento rýchly a skvelý koláčik.

30 minút
príprava
30-40 minút
na 190 °C

Suroviny

500 g
200 g
250 g (napr. Palmarin)
3 ks
1 bal
Plnka:
2 kg
1 PL
 podľa chuti
1 bal




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny na cesto spolu zmiešame. Dáme do chladničky na 30 minút. Potom cesto rozdelíme na 2 časti.

  2. 2

    Vyvaľkáme jednu časť cesta, dáme na vymastený a vysypaný plech, posypeme postrúhanými jablkami ktoré sme si vyžmykali od šťavy, šťavu necháme. Jablká pocukrujeme a posypeme škoricou.

  3. 3

    Teraz do jablkovej šťavy máčame piškoty, ktoré poukladáme na jablká. Prikryjeme druhou časťou cesta a upečieme. Pečieme do ružova.

Diskusia k receptu

jack
No,moja milá dcérenka.Veľmi dobré si nám napiekla.Odporúčam tento skvelý koláčik každému.Si šikovná.5*.
chica114
Velmi pekne ti dakujem milá jack :-) potešila si ma velmi
siisa
Wooooow, klobúk dole milá @Chica114 , ♥♥♥ ty sa teda nezdáš, nepamätám si, že by som ja v tvojom veku niečo takéto ukuchtila, len tak asi praženicu :D tak ale bavili ma iné veci. A keď život prinúti, tak zistíš, že zrazu aj to varenie baví :) Si veľmi šikovná. Len tak ďalej, držím palčeky nech sa darí ✿ ✿ ✿
2x haji a daruna
chica114
@Siisa (17.8.2016 13:24)

dakujem ti velmi pekne za tvoj komentar ktory ma velmi potešil. Samozrejme mám aj ja iné záľuby, ale okrem nich ma baví aj varenie aj pečenie. S malou mamkinou pomocou ved este vsetko celkom dobre neviem. Prajem krásny dník.
frezia
Krasne sa ti podaril, si sikulka. Urobim ho podla teba, ukladam a samozrejme 5*.
haji
Dobrý koláč a řekla bych i složitý jsi upekla, milá @Chica114 máš můj obdiv, bo já ve dvanácti letech byla vařením i pečením nepolíbená. Važ si maminky, která tě vede, je to moc fajn. K tomu teta Monty, máš bezva zázemí. Jsi šikulka! Ať se ti daří ve všem, co děláš, nejen ve vaření a pečení!
chica114
@Haji (17.8.2016 14:12)

Dakujem ti krásne milá haji tvoj komentár ma ako vždy potešil. Varenie a pečenie ma začalo baviť len tento rok. Mozno bude zo mna aj kuchárka alebo cukrárka. Baví ma skúšat recepty a uz aj také zložitejšie. Ved do života sa mi to veľmi zíde dakujem mojej mamke ze ma k tomu vedie. Chcem to aj ja tak o to je to jednoduché.
mares
Si šikulka. U nás je to obľúbený recept , len my to robíme bez tých piškót, ale dobrý nápad , určite to vyskúšam. Len tak ďalej. Pekný deň a uži si zbytok prázdnin.
izabella929
skvelá kombinácia jablkového koláča s piškótami..) zdalo sa mi, že na vrchu sú piškóty, lebo sú tam kopčeky...inak dobrý nápad piškóty odsajú vlhkosť jabĺk. šikovnica..)..
1x lianka
cesminaz
Vyborny kolacik si upiekla @chica114 ,si sikovna :-) Je tam vela plnky,co ja mam strasne rada,nech je dobry stavnaty ;-)
monty469
Noo moja zlata, upiekla si skvely kolacik. Poznam ho, uz som ho robila a mozem potvrdit, ze je veelmi dobry:-) Som na teba pysna, len tak dalej. Uz viem co nam upecies pri najblizsej navsteve:-)
1x haji
chica114
@Monty469 (17.8.2016 20:19)

Nooo moja mila krstná dakujem ti krásne za tvoj komentík, potešil ako vzdy. A ked pridem uurcite ho upečiem.
bojarka
Zdravím , chtěla bych jen napsat , že jsem včera dělala tento koláček a je fakt dobrý . jednoduchá příprava a supr . Šikovná co dala tento recept na tyto stránky.