Krehké pistáciové koláčiky (fotorecept)
Autor receptu: jatanika
Pečieme na poslednú chvíľu...
Postup
- Pistácie pomelieme.
- Zo surovín vymiesime cesto. Dáme ho na pol hodiny do chladu.
- Z cesta sformujeme tenký šúľok. Pokrájame ho na rovnaké kúsky.
- Tie trochu upravíme a dáme na plech. Plech nemastíme. Cesto má veľa tuku. Pečieme pri teplote 160 stupňov 20 minút. Cesto môžeme aj nahrubšie vyvaľkať a vykrojiť tvary.
- Hotové koláčiky ešte zahorúca bohato pocukrujeme. Môžeme aj obaliť v cukre, ale opatrne. Koláčiky sú veľmi krehké. Necháme vychladnúť. Koláčiky netvrdnú. Môžeme ich piecť na poslednú chvíľu. Z dávky sú dva plechy koláčikov.
- Použila som nelúpané pistácie, ktoré som vylúpala. V špecializovaných predajniach a niektových hypermarketoch sa dajú kúpiť aj vylúpané, nesolené a nepražené pistácie.