Krehké pistáciové koláčiky (fotorecept)

Autor receptu: jatanika

Pečieme na poslednú chvíľu...

Postup

  1. Pistácie pomelieme.
  2. Zo surovín vymiesime cesto. Dáme ho na pol hodiny do chladu.
  3. Z cesta sformujeme tenký šúľok. Pokrájame ho na rovnaké kúsky.
  4. Tie trochu upravíme a dáme na plech. Plech nemastíme. Cesto má veľa tuku. Pečieme pri teplote 160 stupňov 20 minút. Cesto môžeme aj nahrubšie vyvaľkať a vykrojiť tvary.
  5. Hotové koláčiky ešte zahorúca bohato pocukrujeme. Môžeme aj obaliť v cukre, ale opatrne. Koláčiky sú veľmi krehké. Necháme vychladnúť. Koláčiky netvrdnú. Môžeme ich piecť na poslednú chvíľu. Z dávky sú dva plechy koláčikov.
  6. Použila som nelúpané pistácie, ktoré som vylúpala. V špecializovaných predajniach a niektových hypermarketoch sa dajú kúpiť aj vylúpané, nesolené a nepražené pistácie.