Kravská hrudka z mlieka z mliečneho automatu
Foto: karamelkas
Výborný syr vhodný na nakladanie , do šalátov, alebo len tak na jedenie .
10
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mlieko si vylejeme do hrnca a pozvolna zohrievame na teplotu 34 - 35 stupňov. Pripravime si teplomer syridlo a stiŕiekačku .
-
2
Ked mlieko dosiahne požadovanú teplotu ( zistime teplometom , vypneme ho a pridáme presné množstvo syridla ktoré sme si pomocou stiekačky namerali . Na 10 l mlieka 4 ml syridla . Hodinu necháme stáť.
- 3
Po hodine vzniknutu syreninu nakrájame nožom na kocky .
- 5
Pripravime si syrársku plachtu a začneme syr zlievať .
- 6
Ked už sme celu syreninu zliali tak trocha postiskame .
- 8
A necháme pár hodín odkvapkať .
- 9
Syr z 10 l mlieka mal necele dve kilá .
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu