Kravská hrudka z mlieka z mliečneho automatu
Autor receptu: karamelkas
Výborný syr vhodný na nakladanie , do šalátov, alebo len tak na jedenie .
10 porcií |
10 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Mlieko si vylejeme do hrnca a pozvolna zohrievame na teplotu 34 - 35 stupňov. Pripravime si teplomer syridlo a stiŕiekačku .
- Ked mlieko dosiahne požadovanú teplotu ( zistime teplometom , vypneme ho a pridáme presné množstvo syridla ktoré sme si pomocou stiekačky namerali . Na 10 l mlieka 4 ml syridla .
Hodinu necháme stáť.
- Po hodine vzniknutu syreninu nakrájame nožom na kocky .
- Pripravime si syrársku plachtu a začneme syr zlievať .
- Ked už sme celu syreninu zliali tak trocha postiskame .
- A necháme pár hodín odkvapkať .
- Syr z 10 l mlieka mal necele dve kilá .