Kravská hrudka z mlieka z mliečneho automatu

Autor receptu: karamelkas

Výborný syr vhodný na nakladanie , do šalátov, alebo len tak na jedenie .

10
porcií
10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mlieko si vylejeme do hrnca a pozvolna zohrievame na teplotu 34 - 35 stupňov. Pripravime si teplomer syridlo a stiŕiekačku .
  2. Ked mlieko dosiahne požadovanú teplotu ( zistime teplometom , vypneme ho a pridáme presné množstvo syridla ktoré sme si pomocou stiekačky namerali . Na 10 l mlieka 4 ml syridla . Hodinu necháme stáť.
  3. Po hodine vzniknutu syreninu nakrájame nožom na kocky .
  4. Pripravime si syrársku plachtu a začneme syr zlievať .
  5. Ked už sme celu syreninu zliali tak trocha postiskame .
  6. A necháme pár hodín odkvapkať .
  7. Syr z 10 l mlieka mal necele dve kilá .