Králičie závitky so sladkými zemiakmi

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Králičie stehno osolíme, pridáme posekané bylinky a zrolujeme do valčeka – najlepšie do potravinárskej fólie. Vákuovo zabalíme a pripravujeme metódou sous–vide pri 61 °C 40 minút. (Pozn. red.: Metóda sous-vide spočíva v tom, že sa čerstvé suroviny uložia do vákuových vreciek, z ktorých je pomocou prístroja na vákuové balenie odsatý vzduch. Potom sa vložia do vodného kúpeľa, v ktorom sa udržiava nízka teplota pomocou prístroja s nastaviteľnou teplotou a dĺžkou varenia, podľa druhu suroviny.)
  2. Sladké zemiaky očistíme, nakrájame na 0,5 cm plátky, osolíme, pridáme olivový olej, dôkladne premiešame, poukladáme na pekáč a pečieme v rúre predhriatej na 185 °C asi 20 minút.