Králičie závitky so sladkými zemiakmi
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup- Králičie stehno osolíme, pridáme posekané bylinky a zrolujeme do valčeka – najlepšie do potravinárskej fólie. Vákuovo zabalíme a pripravujeme metódou sous–vide pri 61 °C 40 minút. (Pozn. red.: Metóda sous-vide spočíva v tom, že sa čerstvé suroviny uložia do vákuových vreciek, z ktorých je pomocou prístroja na vákuové balenie odsatý vzduch. Potom sa vložia do vodného kúpeľa, v ktorom sa udržiava nízka teplota pomocou prístroja s nastaviteľnou teplotou a dĺžkou varenia, podľa druhu suroviny.)
- Sladké zemiaky očistíme, nakrájame na 0,5 cm plátky, osolíme, pridáme olivový olej, dôkladne premiešame, poukladáme na pekáč a pečieme v rúre predhriatej na 185 °C asi 20 minút.
|