Krabie jednohubky

merunek66 - bez fotkymerunek66, 29. decembra 2014
Krabie jednohubky
Foto: merunek66

Máte o návštevu postarané :-) Je to zdravšia varianta jednohubiek, veľmi rýchle na prípravu, lahodné, zasýti.

Suroviny

2 ks mrazené
1/2 ks
500  g




Postup

  1. 1

    Nakrájame si krabie tyčinky na čo najjemnejšie kúsky a dáme do väčšej misy.

  2. 2

    Nakrájame tak isto aj pór na čo najmenšie kúsky a pridáme do misy.

  3. 3

    Pridáme jogurt a premiešame. Pridáme mleté čierne korenie a soľ, podľa chuti, premiešame a na hodinu necháme v chladničke odležať. Podávame na bielom, či tmavom pečive :-)

Diskusia k receptu

boxik
Možno jednohubky z krabích tyčiniek, ale nie krabie pretože tie tyčinky ani netušia že existuje krab. Myslím že moje návštevy by asi toto nechválili, ale ako ľahké raňajky či olovrant prečo nie.
ckatka
nahodou,...my sme podobnu "natierku" jedli u niekoho a bola skvela, odvtedy ju robievame s vacsimi ci mensimi obmenami tiez.
Nas recept: do mixera s nozmi hodime najemno nastruhat tvrdy syr a balenie krabich tyciniek, vo vedlajsej nadobke spravime trochu domacej majonezy (alebo pouzijeme majolenku v pohari, alebo biely jogurt, podla toho ci chceme light veriziu alebo nie,... a vzdy chuti inak). Pridame koreniny podla chuti a stavu z pol citrona, pripadne niekedy este najemno nakrajane kysle uhorky. Na vrch davame ciernu olivu a napichovatko. Vyzera to pekne a chuti tiez.
merunek66
Ľudia hovorte si čo chcete. Dneska neviete ani čo jete. To, čo píšu, že je BIO ani bio byť nemusí. To, čo je dneska zravé zajtra bude najnezdravšia vec a máme sa jej vyhýbať.
Nám to chutí a to je hlavné. Nikomu to nekážem jesť, aby ste sa neotrávili :-D
spetkasoli
tuto pomazanku robievame, je dobra, mame ju radi a mas pravdu@merunek66 , BIO vyrobkom tiez neverim, klame sa vsade tak preco nie aj u BIO, prajem pekne a pokojne sviatky
2010
Ked maju parky alebo spekacky menej masa ako 50% tak je poprask a daco co sa vola krabie tycinky a ma 0% kraba a tak 25% cudnej ryby a 75% muku a ecka to je super- 5*
boxik
Ospravedlňujem sa že som spôsobil poprask , ale keď naozaj ak je v názve „krabie“ treba tým čo uverili že je to z kraba povedať že je to iba klamanie nepriateľa. Inak ja proti tej pomazánke nič nemám aj keď u mňa nezabodovala.
Všetkým čo o to stoja prajem veľa šťastie , zdravia , rodinnej pohody a veľa dobrých receptov ktoré by nás nezvádzali bojovať medzi sebou ale radšej chváliť , skúšať a oceňovať to čo nám priniesli naši priatelia i tí druhí tu na vareche.
stanci11
krabie nekrabie, viem že chutí výborne :) a to naozaj bez tepelnej úpravy tých tyčiniek?
mijaita
Neřeším co v čem je, řeším, co mi chutná. Spálené buřty na ohýnku miluju taky stejně jako k nim hodně upálený chleba. A ještě žiju :-) nejím ryby ale tyhle tyčinky (neříkám krabí, krab mi nechutná stejně) v úpravě patřičné chutnají nejen mně.
 varecha.pravda.sk/recepty/surimi-pruzky-s-citronovym-olej...

Jednou za čas je udělám takhle. Je to dobré tak. Dobré cosi :-)
ivan14
Dobře, nejsou krabí, jsou rybí. A co má být? Vy ryby nejíte? A že ta příchuť je umělá? Zkuste si někde přečíst, jak se chovají lososi, třeba... :-) Nebo co všechno je v "přírodních živých" jogurtech. Nejhorší smrt je z vyděšení...
radox1
toto si necham ako zlaty kliniec na silvestra,bude to lahodka.
radox1
@radox1 (29.12.2019 13:19)

toto si necham ako zlaty kliniec na silvestra,bude to lahodka pre vsetkych tych,ktori nad ranom nepochopia,ze je cas sa rozist domov.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia