Foto: ancicka
Kozí syr ukladám do olivového oleja,ked chcem ,aby mi trocha dlhšie vydržal.Je veľmi chutný,fantasticky do šalátov,alebo len tak na pomlsanie.
Postup
-
1
Syr si nechám aspoň 2 dní odstáť,ten z vody stečie .Ja ho nechám v chladničke v uzavretej nádobe.Potom si ho nakrájam na kocky,dám do misky a ešte ho nechám troška postať,aby voda,ktorá ešte v syru je tak vytečie. Vodu zlejem.
-
2
Toto je sušené korenie a olivový olej.
-
3
Syr okorením,premiešam.
-
4
Naplním do sklenice a zalejem olivovým olejom.
-
5
V chladničke nechám dva-tri dni odstáť.
- 6
V lete ked je viac čerstvej zeleniny,tak pridám aj cibuľku,papriku a čerstvé bylinky.Takto naložený syr je veľmi dobrý,ale len na rýchly konzum.Ked dlhšie postojí,tak zvykne kysnúť.Veľmi dobré chutí pri posedeniach pri pivečku, chlapi si to nevedia vynachváliť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 6
Dík za komentiky.