Kozí syr naložený v oleji fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 12. augusta 2012
Kozí syr naložený v oleji (fotorecept)
Foto: ancicka

Kozí syr ukladám do olivového oleja,ked chcem ,aby mi trocha dlhšie vydržal.Je veľmi chutný,fantasticky do šalátov,alebo len tak na pomlsanie.

Suroviny





Postup

  1. 1

    Syr si nechám aspoň 2 dní odstáť,ten z vody stečie .Ja ho nechám v chladničke v uzavretej nádobe.Potom si ho nakrájam na kocky,dám do misky a ešte ho nechám troška postať,aby voda,ktorá ešte v syru je tak vytečie. Vodu zlejem.

    Kozí syr naložený v oleji (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Toto je sušené korenie a olivový olej.

    Kozí syr naložený v oleji (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Syr okorením,premiešam.

    Kozí syr naložený v oleji (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Naplním do sklenice a zalejem olivovým olejom.

    Kozí syr naložený v oleji (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    V chladničke nechám dva-tri dni odstáť.

  6. 6

    V lete ked je viac čerstvej zeleniny,tak pridám aj cibuľku,papriku a čerstvé bylinky.Takto naložený syr je veľmi dobrý,ale len na rýchly konzum.Ked dlhšie postojí,tak zvykne kysnúť.Veľmi dobré chutí pri posedeniach pri pivečku, chlapi si to nevedia vynachváliť.

Diskusia k receptu

marianne69
1******************** a este neviem kolko hviezd by som Ti dala:-) parada,na ktorej si vzdy pochutim..
gababu1
vyzera to fantasticky.....ovci by sa tak nedal nalozit,??
tatranka
To verím Anička,že je to dobrota.Robím tiež z rôznych druhov syrov a aj kombinujem.Je to pochutina,ktorá sa dá vychutnávať.Aj u nás po naložení dočkáme len do požadovaného marinovania a už sa naložený sýrik míňa.
ancicka
@gababu1 ,dá sa.Takto marinované syry môžeš robiť z rôzných druhov.
Dík za komentiky.
paeva
ja robím z kravského mlieka, určite vyskúšam, ale musím chvíľu počkať, lebo kravka je v očakávaní, dik
effy
Ked budem robit kozi syr, urcite vyskusam aj tvoj recept. Aspon dlhsie syrcek vydrzi :-)
jozka2
to je mnamka,uz len kusok dobreho chlebika a veeelku misu salatu a obed je na svete.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia