Korheľ polievka

perduk - fotkaperduk, 21. marca 2013

Nevie sa odkiaľ pochadza recept ale pravdepodobne z juhu.Velmi jednoducho sa pripravuje a je to pestrá aj pre oči lahodna strava.

6
porcií
30 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 až 2 kg
3 až 4 nožičky
1 kg
1 kg
10 ks
400 g




Postup

  1. 1

    Všetko sa varí v jednom hrnci naraz mimo zemiakov. Zemiaky pridáme až je meso mekké,korenie nikdy nedávam ani sol (nakoniec sa dosolí). Keď sú už aj zemiaky hotové, všetko scedíme polievku podávame číru čistu s fliačkami Druhe jedlo celé zemiaky rebro klobása a meso pekne upravené na tanieri . Je to lahoda (podla chuti) PRAJEM DOBRÚ CHUť!!!!

Diskusia k receptu

mijaita
Ja bych to udelala obracene. Ve vode bych uvarila brambory a pak v te vode tu polevku. Brambory se prece v kyselem prostredi nikdy neuvari. Recept je krasny, na Velikonoce bude !
mijaita
@tiginko tady jde o tu chut vody z brambor. Kazdopadne pecenou bramborou nikdy nepohrdnu :-) Tuhle polivku fakt udelam. Delavala jsem nekolik let takhle, jedlo se ale s chlebem a k tomu ta zelnacka. Tak ted bude vyvar s flickama.
tiginko
máš pravdu @mijaita , tak potom tak ako ty - uvariť vopred a potom opiecť, aj tak by medzitým vychladli :-)
abdul
Korheľ polievka ? To ako na napravenie spaľovania ? Vraj z juhu. Dáni pijú viac. :-))
angast
toto sa ti podarilo . Výborný receptík. Ja by som sa asi nezdržal
a musel by som ešte pred obedom vyskúšať s chrenom to údené.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia