Koniec sezóny

Autor receptu: johny46

Koniec leta sa nezadržateľne blíži a keďže opekačiek a guľášov bolo dosť a mne sa na víkend prihlásili na návštevu dobrí známi, rozhodol som sa ukončiť tohtoročnú sezónu na studeno. Syry má väčšina ľudí rád aj keď sú nekresťansky drahé, tak som urobil syrovú obloženú misu. Asi bola dobrá, lebo takmer nič neostalo. A aby to nebolo také chudobné a aby - vydalo-, tak som ako predjedlo pripravil sushi.

100 minút
príprava

Postup

  1. Keďže naposledy som mal dosť pripomienok ohľadom postupu, tak uvediem celý postup krok za krokom. Aspoň sa teda vynasnažím. Tak teda najprv som urobil podnos, alebo odborne plató. Potreboval som niečo väčšie, aby sa tam toho zmestilo dosť, no aj tak to vyšlo len tak tak, aj keď malo priemer 60 cm. Aby to bolo zaujímavejšie dal som to otáčavé. Má to svoj efekt. Nemusíte sa namáhať, jednoducho si otočíte plató a vyberiete si čo chcete.
  2. Keďže som nezohnal tak veľkú podložku, musel som kraj podnosu vyložiť baby šalátom, aby sa potraviny neukladali priamo na drevo.
  3. Začal som ananásom, ktorý som ozdobne upravil a pridal som hrozno. Použil som červené kôli farebnému kontrastu.
  4. Začneme ukladať syry. Ja som použil 16 druhov.
  5. Aby to nebol len čistý syr, na spestrenie chuti pridáme trochu šunky. Ja som potreboval urobiť akože nejaké hniezdo kde bude sedieť labuť.
  6. Postupne ukladáme ingrediencie ako nám vyhovuje, aby to malo nejaký kompaktný vzhľad.
  7. A dokladáme.....
  8. ...a dokladáme...
  9. ... a dokladáme podľa fantázie kým to nie je hotové.
  10. Na sushi som si pripravil ingrediencie a urobil som viac druhov. Na nete je ich nespočetné množstvo, no ja som urobil tie, ktoré nám najviac chutia.
  11. Sushi maki, futomaki, nigiri a kalifornské rolky
  12. Sushi podávame s wasabi, sójovou omáčkou a nakladaným zázvorom na prečistenie chuti. Teda takto na studeno sme ukončili grilovaciu sezónu 2013. Počasie nám prialo aj keď na podnose to vyzeralo, ako keby sa tade prehnal hurikán . Vyčistené- vymetené.