Koláčiky s jahodovým krémom (fotorecept)
Autor receptu: zirafninka1
12 porcií |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Cesto: Maslo vyšľaháme s cukrom do peny - cca 5 minút.
- Postupne pridávame celé vajíčka. Hmotu dobre vyšľaháme kým pridáme ďalšie.
- K pene postupne prilievame mlieko a pridávame múku s kypriacim práškom. Šľaháme pri nízkych otáčkach, kým sa všetky suroviny nespoja.
- Cestom naplníme papierové košíčky v muffinkovej forme (12ks).
- Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 20 minút. Necháme vychladnúť.
- Na krém si pripravíme vaječné bielka, maslo, cukor a jahody.
- Cukor a bielka nad parou šľaháme do peny.
- Preložíme zo sporáka a pri stredných otáčkach šľaháme cca 10 minút. Na záver do bielkovej peny pridávame po kockách maslo izbovej teploty. Premiešame pri veľmi nízkych otáčkach alebo stierkou.
- Rozmrazené jahody roztlačíme vidličkou
- a pridáme ich k bielkovo maslovému krému.
- Premiešame.
- Vychladnuté koláčiky ozdobíme krémom.