Koláčiky s jahodovým krémom (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

12
porcií
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Maslo vyšľaháme s cukrom do peny - cca 5 minút.
  2. Postupne pridávame celé vajíčka. Hmotu dobre vyšľaháme kým pridáme ďalšie.
  3. K pene postupne prilievame mlieko a pridávame múku s kypriacim práškom. Šľaháme pri nízkych otáčkach, kým sa všetky suroviny nespoja.
  4. Cestom naplníme papierové košíčky v muffinkovej forme (12ks).
  5. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 20 minút. Necháme vychladnúť.
  6. Na krém si pripravíme vaječné bielka, maslo, cukor a jahody.
  7. Cukor a bielka nad parou šľaháme do peny.
  8. Preložíme zo sporáka a pri stredných otáčkach šľaháme cca 10 minút. Na záver do bielkovej peny pridávame po kockách maslo izbovej teploty. Premiešame pri veľmi nízkych otáčkach alebo stierkou.
  9. Rozmrazené jahody roztlačíme vidličkou
  10. a pridáme ich k bielkovo maslovému krému.
  11. Premiešame.
  12. Vychladnuté koláčiky ozdobíme krémom.