Recept som dostala e-mailom a potom som zistila, že už je na vareche pod názvom gaštanová torta. Keďže som bola zvedavá na korpus bez múky, vyskúšala som. Plnku som nerobila gaštanovú, ale karamelovo-šlahačkovú. Korpus je ľahký, málo sladký, ale konštatujem, že gaštanov je do korpusu škoda, pretože v hotovom koláčiku ich ani necítiť. Samozrejme je zdravší, keďže je bez múky a tuku.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
ks 8 |
|
ks 2 |
|
plnka č. 1: | |
ks 2 |
|
l 3/4 |
|
pol. lyž. 3 |
|
plnka č. 2: | |
ks 2 |
|
l 0,2 |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Korpus: žĺtky vymiešame s gaštanovým pyré. Zvlášť urobíme tuhý sneh z bielok. Do gaštanovej zmesi opatrne vmiešame sneh. Plech vymastíme maslom a vysypeme polohr. múkou.
-
2
Korpus upečieme vo vyhriatej rúre.
-
3
Plnka č. 1 : Dáme skaramelizovať 2 lyžice kryštálového cukru. Keď sa cukor rozpustí zalejeme asi 1 dcl. horúcej vody, necháme zovrieť, pridáme mlieko a vanilkový puding, ktorý uvaríme na hustú kašu.
-
4
Plnka č. 2 V mlieku vyšľaháme šľahačky v prášku.
-
5
Vychladnutý korpus rozrežeme pozdľžne i priečne, čím vzniknú 4 kusy. Odfotené sú len 2. Z toho druhého kúsok chýba, ale okraje sa na konci obrežú.
-
6
Striedavo natierame karamelovú
-
7
a šľahačkovú plnku.
-
8
Posledná vrstva je šľahačka.
-
9
Vrch som postriekala topingom, prípadne grankom apod.
-
10
Dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 2 hod. a nakrájame.
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu