Koláčik s gaštanovým korpusom fotorecept

betty21 - fotkabetty21, 19. novembra 2011
Koláčik s gaštanovým korpusom (fotorecept)
Foto: betty21

Recept som dostala e-mailom a potom som zistila, že už je na vareche pod názvom gaštanová torta. Keďže som bola zvedavá na korpus bez múky, vyskúšala som. Plnku som nerobila gaštanovú, ale karamelovo-šlahačkovú. Korpus je ľahký, málo sladký, ale konštatujem, že gaštanov je do korpusu škoda, pretože v hotovom koláčiku ich ani necítiť. Samozrejme je zdravší, keďže je bez múky a tuku.

25
porcií
90 minút
príprava
45 minút
na 170 °C

Suroviny

ks 8
ks 2
plnka č. 1:
ks 2
l 3/4
pol. lyž. 3
plnka č. 2:
ks 2
l 0,2

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Korpus: žĺtky vymiešame s gaštanovým pyré. Zvlášť urobíme tuhý sneh z bielok. Do gaštanovej zmesi opatrne vmiešame sneh. Plech vymastíme maslom a vysypeme polohr. múkou.

    Koláčik s gaštanovým korpusom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Korpus upečieme vo vyhriatej rúre.

    Koláčik s gaštanovým korpusom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Plnka č. 1 : Dáme skaramelizovať 2 lyžice kryštálového cukru. Keď sa cukor rozpustí zalejeme asi 1 dcl. horúcej vody, necháme zovrieť, pridáme mlieko a vanilkový puding, ktorý uvaríme na hustú kašu.

    Koláčik s gaštanovým korpusom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Plnka č. 2 V mlieku vyšľaháme šľahačky v prášku.

    Koláčik s gaštanovým korpusom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vychladnutý korpus rozrežeme pozdľžne i priečne, čím vzniknú 4 kusy. Odfotené sú len 2. Z toho druhého kúsok chýba, ale okraje sa na konci obrežú.

    Koláčik s gaštanovým korpusom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Striedavo natierame karamelovú

    Koláčik s gaštanovým korpusom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    a šľahačkovú plnku.

    Koláčik s gaštanovým korpusom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Posledná vrstva je šľahačka.

    Koláčik s gaštanovým korpusom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Vrch som postriekala topingom, prípadne grankom apod.

    Koláčik s gaštanovým korpusom (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 2 hod. a nakrájame.

    Koláčik s gaštanovým korpusom (fotorecept) - obrázok 10
Recept je zaradený do kategórií:
Bezmäsité jedlá, Dezerty, Na sladko, Zákusky, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Dobrý recept, ale keď gaštanové, tak gaštanové, teda miesto karamelovej plnky natrieť gaštanovú.
@modrykamen pôvodný recept bol s gaštanovou plnkou, ale chcela som ho obmeniť, pretože taký už na vreche je. Už som robila aj recept s obyčajným cestom a gaštanovou plnkou a tam boli tie gaštany naozaj cítiť. Chcela som len povedať, že dávať gaštany do cesta je pre mňa zbytočne drahé.
Práve hľadám nejaký recept na dnešnú nedeľu, škoda, že nemám gaštanové pyré.