Koláč s tvarohom a ríbezľovou šťavou fotorecept
Robila som ríbezľový sirup a tak ma napadlo, že zo šťavy by bol aj dobrý koláč, mala som v chladničke aj tvaroh, tak som Zobraziť celý popisRobila som ríbezľový sirup a tak ma napadlo, že zo šťavy by bol aj dobrý koláč, mala som v chladničke aj tvaroh, tak som upiekla takýto koláč :-)
Suroviny
| Cesto : | |
| 2 hrnčeky |
|
| 1 hrnček |
|
| 4 kusy |
|
| 1/4 hrnčeka |
|
| 1/2 hrnčeka |
|
| 1 kus |
|
| Tvarohová plnka: | |
| 5OO g |
|
| 250 ml |
|
| 3/4 hrnčeka |
|
| 1 kus |
|
| Poleva: | |
| 500 ml |
|
| 500 ml |
|
| 1/2 hrnčeka |
|
| 2 kusy |
|
| Na pokropenie cesta: | |
| 50 ml |
|
| 50 ml |
|
Postup
-
1
250 ml = 1 hrnček Celé vajcia vyšľaháme s cukrom a pridáme múku, olej, PDP a mlieko.
-
2
Cesto upečieme na pomastenom a múkou posypanom plechu a popicháme ho vidličkou.
-
3
Rum zmiešame s ríbezľovou šťavou a korpus ním polejeme.
-
4
Tvaroh zmiešame s cukrom a smotanou, dobre vyšľaháme a navrstvíme na korpus.
-
5
Ríbezľovú šťavu zmiešame s cukrom, vodou a pudingovým práškom.
-
6
Uvaríme hustú polevu.
-
7
Nalejeme na tvarohovú plnku a dáme do chladničky stuhnúť, najlepšie do druhého dňa.









Diskusia k receptu